Ladik ilçesine bağlı mahalle muhtarlarını makamında ağırlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik’e 3 yılda 30 milyonluk yatırım yaptıklarını söyledi.

Tüm ilçelerde yol ve alt yapı sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcayan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çamurlu yolları asfalta, susuz mahalleleri suya kavuşturduğu yatırımlar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda ekibiyle birlikte sürekli mahalle muhtarlarıyla istişare halinde çalışmalarını yürüten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, sık sık muhtarları ağırlayarak, sorunlara birlikte çözüm üretiyor. Başkan Yılmaz’ı ziyaret eden Ladik ilçesine bağlı 50’ye yakın mahalle muhtarları yatırımlara teşekkür ettiler.

Ladik’e 3 yılda 30 milyonluk yatırım

Muhtarları ağırlamaktan ve bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Ladik’e Fen İşleri Daire Başkanlığımızın 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana harcadığı yatırımı bedeli 26 milyon TL. SASKİ tarafından yürütülen kanalizasyon ve alt yapı hizmetleri de tüm hızıyla sürüyor. Sadece yol ve suya yatırım yapmıyoruz. Köylerimizde kırsal kalkınmayı çok önemsiyoruz. Ladik’e 1,5 milyon TL kırsal kalkınma desteği sağlamışız. Feda olsun. Yeter ki ben üreteceğim diyen olsun bir o kadar daha harcarız" dedi.

Yılmaz: “Muhtarlarımız rahat olsun”

İlçeye meydan, düğün salonu, itfaiye binası gibi hizmetlerin 2014 seçimlerinden hemen sonra kazandırıldığını belirten Yılmaz, “Ladik ilçe merkezinin çoğunu bsk ile kapladık. Baskı betonlarını yaptık. Köy yollarımızda ise beton yol hamlelerimiz devam ediyor. Köylerin Büyükşehir Belediyemize bağlanmasının ardından Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamak ve köylerdeki geri kalmışlığı gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Beton yol çalışmaları asfalta nazaran biraz daha yavaş ancak beton yollar evladiyelik yollar oluyor. Sizlerden talebim, ’diğer köy yapıldı bizim ki yapılmadı’ gibi düşüncelere asla kapılmayın. Çünkü bizim birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tüm imkanlarımızı kullanarak var gücümüzle her yeri yapacağız" diye konuştu.

“Hayaller büyükşehir ile gerçek oldu”

Ladik Muhtarlar Derneği Başkanı Sezai Balcı da çalışmalarından ötürü Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Balcı, “Çok iyi hizmetler yapılıyor, bu inkar edilemez. 10 yıl önce böylesine büyük bir yatırım geleceğini, hayal dahi edemezdik. En ufak sıkıntımızın çözümü bile aylar alıyordu. Şimdi ise büyük fark var. Bundan daha güzel ne olabilir. ’Alo’ dediğimizde hemen yardımımıza koşan bir büyükşehir kadrosu var. Eksikliklerimiz var ama çalışmalar inşallah bu şekilde devam eder. Hem ilçemiz hem de şehrimiz için yürüttüğünüz tüm çalışmalardan ötürü sizlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, çeşitli konuların görüşülmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: iha