Samsun Bafra Kaymakamlığı “Kuzeyden Güneye Sevgiyle Uzanan Eller” projesi kapsamında 50 öğrenciyi Adana’ya geziye gönderdi.
Bafra Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Kuzeyden Güneye Sevgiyle Uzanan Eller” projesi kapsamında Ankara, Çanakkale ve Amasya’dan sonra öğrenciler için Adana gezisi düzenlendi. Bafra Kaymakamlık binası önüne aileleriyle birlikte gelen öğrencilerle buluşan Kaymakam Halis Arslan, geziye gidecek öğrencilere kurallara uymaları konusunda da uyarılarda bulundu.
Kafile öğretmenleri Hasan Elagöz, Hüseyin Yavuz, Sergül Gezgiç ve Şaziye Çelebi nezaretinde Adana’ya gidecek öğrenciler izci liderleri tarafından karşılanacak ve öğrenciler aynı zamanda kamp yapacaklar. 2 gece konaklayıp 3 gün gezdikten sonra Bafra’ya dönecekler.
Kaymakam Arslan, “Yaklaşık iki yıldır ilçemizde güzel bir proje yürütülüyor. ‘Sevgiyle Uzanan Eller’ projesi. Proje kapsamında yoğun göç almış özellikle nüfus kalabalık aile çocuklarını aile çocuklarını topluma kazandırmak amacıyla, fırsat eşitliği sağlamış olduk. Bu çocuklarımızı sokağın her türlü risklerinden tehlikelerinden korumayı amaçladık. Bu projenin bugün doruk noktasına geldik. 50 öğrencimiz Ankara’dan, Çanakkale’den, Amasya’dan sonra bugün Adana’ya gidecekler. Adana benim eski görev yaptığım il, oradan da 19 Mayıs’ta 50 öğrenci buraya gelecek, onları ağırlayacağız. 5 okulumuzdan 50 öğrencimiz katılıyor. İsmini de ‘Kuzeyden Güneye Sevgiyle Uzanan Eller’ koyduk. Orada çocuklarımızı arkadaşlarımız karşılayacaklar, 2 gece 3 gün gezip gelecekler. Toroslar’ın eteğinden başlayıp Çukurova’ya kadar çok güzel mekanlarda bulunacaklar. Orada ki arkadaşları ile kaynaşacaklar. Bu projenin hedef kitlesi olan öğrencilerimizin temin edilmesi hususunda ve bu projenin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Çok büyük fedakarlık yaptılar. Aynı zamanda bu projede görev alan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Bugün de proje kapsamında hayırseverlerinde desteğiyle ve Adana’da ki arkadaşlarımızın da katkısıyla çocuklarımız güneye gidecekler” dedi.
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİ DE ÇANAKKALE’YE YOLCU ETTİ
Öğrencileri Adana’ya yolcu eden Kaymakam Halis Arslan, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği yönetimini de Çanakkale’ye yolcu etti.
Dernek Başkanı Sadet Var, “Dernek olarak bir şehit annesi olarak Sayın Kaymakamıma, Belediye Başkanıma, İlçe Müftümüze hepsine teşekkür ediyorum. Bizi Çanakkale’ye şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyoruz” diye konuştu.
Kaymakam Arslan ise “Burada güzel bir iş birliği var. Belediye Başkanımız otobüsü temin ettiler, konaklamayı da kaymakamlık olarak biz temin ettik. Ecabat Kaymakamlığı’ndan da tercümanlarını da ayarladık. Karadeniz’in en verimli ve güzel topraklarından Çanakkale’deki atalarımıza, dedelerimize, şehitlerimize dualarımızı iletin. Biz kendilerini minnetle, şükranla anıyoruz. Onları hayırla yad ediyoruz. Biz şu anda ki mevcudiyetimizi onlara borçlu olduğumuzu biliyoruz. O nedenle de oradaki tarihi de yaşayarak öğrenmeye gidiyorsunuz. Dernek başkanımız bizden talep etti, biz de yerine getirdik. Siz de mutlusunuz biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Otobüse binen şehit yakınları ve gazileri İlçe Müftüsü İsmail Çiçek dualarla uğurladı.
Kaynak: iha