Marmaris Yat Limanı’nda bulunan bir marinanın iskelesinde demirli kırmızı renkli ve spor otomobil görünümlü ’Ipanema’ adlı yat görenlerin büyük ilgisini çekti. Yatın Katar Thani kraliyet ailesi mensubu bir şeyhe ait olduğu ileri sürüldü.
Marmaris Körfezi’nde bulunan bir marinanın ön iskelesinde demirli 50 metre uzunluğunda 25 milyon avro değerindeki lüks yat ilgi gördü. Yat Limanı’nda yürüyüş yapan vatandaşlar, yarış kırmızısı adı verilen rengiyle dikkatleri üzerine çeken lüks yatı fark etti. Öz çekim yapan vatandaşlar sosyal medyada paylaştı.
Ultra lüks yat, dünyaca ünlü İtalyan firması tarafından spor otomobil gibi tasarlanarak 22 ayda bitirilip ’2016 Monaco Yacth Show’da tanıtıldı. Etkileyici dış tasarımın yanı sıra modern klasik iç dekorasyonu bulunduğu öğrenilen ’Ipanema’nın 4 adet çift kişilik, 2 adet VIP ve 2 adet ikiz yataklı kameraya ek olarak, sahibine özel tasarlanmış master süit ile jakuzileri bulunuyor. Yatın arka kısmı açıldığında büyük beach club şekline dönüşüyor. Fransız ve İngiliz mobilyaların ağırlıklı verildiği lüks yatta 10 çeşit mermer kullanılmış.
50 metre uzunluğundaki yat hakkında marina yetkilileri bilgi vermedi. 2016 Monaco Yacht Show’da tanıtımı yapılan ultra lüks yatı gören Katar Al Thani Kraliyet Ailesi’ne ait ismi gizli bir şeyhin satın aldığı, Temmuz ayı sonunda teslim edildiği ileri sürüldü. Bir marinanın Yat Limanı’na bakan iskelesinde demirli bulunan ultra lüks yat çevresinde hummalı bir çalışma yapıldığı görüldü. Yaklaşık 12 işçinin vinç yardımıyla çeşitli parça ve aletleri yata taşıdığı görüldü. Ayrıca yatın dışında inceleme yapan kişiler çizik bulunan yerleri boyadı. Yatın Marmaris’te kışlayacağı öğrenildi.
Kaynak: iha