Siirt’te küçüklükten beri yaşadığı karanlık korkusunu yenen üniversite öğrencisi, korku evi açtı. Terk edilmiş 3 katlı bir binayı kiralayan öğrenci, adrenalin tutkunları ve korkularını yenmek isteyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Siirt’te küçüklükten beri karanlık fobisi olan üniversitesi öğrencisi Hamdullah Akkoyun’un (30) korkusu, iş fikri oldu. 3 yıl önce il dışındaki bir korku evine giden Akkoyun, burada karanlık fobisinden kurtulduktan sonra döndüğü kentinde korku evi açmak için kolları sıvadı. Doğan Mahallesi’nde terk edilen 3 katlı bir binayı kiralayan Akkoyun, burayı restore etti. Binanın içerisine maskeler, örümcek ağları ve tuzaklar kuran Akkoyun, adrenalin tutkunları ve korkularını yenmek isteyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Akkoyun, korku evinde fobisini yendikten sonra Siirt’te böyle bir yerin olmadığını öğrendiğini anlatarak, "Hemen böyle bir yer açmaya karar verdim. Başkaları da korkularını yenmek için buraya gelmeye başladılar, hatta buraya stres atmak için gelenler de oluyor. Ben karanlıkta korkuyordum, bir iki defa gittikten sonra karanlık korkumu yendim. Daha sonra böyle bir yer açtım" dedi.

Binanın 9 odalı olduğunu ve tüm odaların birbirine çıktığını anlatan Akkoyun, "Her odaya girdiğimizde ipuçlarını bulup bir başka oyuna o şekilde geçebiliyorsunuz. En sonunda odalardan çıkıldığı zaman ödülle karşılaşıyorsunuz. Bu hem bir oyun hem de spordur. Buraya açtığımda bu kadar olumlu tepki göreceğimi tahmin edemiyordum. Hiç kimseden destek almadan böyle bir yer açtım" diye konuştu.
Kaynak: iha