Eskişehir’de gözaltına alındıktan sonra İzmir’e getirilen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedildi. Darbe girişimi sırasında İzmir Çiğli 2. Anjet Üstün’de darbeciler arasında olduğu ileri sürülen darbe başarısız olunca daha sonra Eskişehir’e geçip darbe karşıtı girişimlerde bulunan Korgeneral Demisrarslan, polisteki ifadesinde darbecilerin arasında olmadığını, suçlamaları reddettiğini söylediği öğrenildi.
Türk silahlı Kuvveleri içindeki erindeki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü üyesi subayın, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunduğu sırada, İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan askeri kampta tatilde olan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, iddiaya göre darbecilerin bulunduğu Çiğli 2. Na Jet Üstü’ne gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırı düzenleyen ekip ile aynı saatlerde üste bulunan Korgeneral Demirarslan, iddiaya göre Cumhurbaşakanı’na düzenlenen saldırının ve Türkiye genelinde darbenin başarısız bir şekilde sürmesi üzerine Çiğli 2. An Jet Üstü’nden askeri uçakla 03.50 sıralarından ayrılıp Eskişehir’deki hava üstüne gidip darbe karşıtı gibi görünüp, emirler verdiği ileri sürüldü. Darbecilerin atama listesinde Hava Kuvvetleri Komutanı olarak geçen Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Eskişehir’de polis ekiplerince gözaltına alınıp İzmir’e getirilmişti. Buradaki polis ifadesinde Korgeneral Demirarslan, suçlamaları reddettiği ve darbe girişiminde bulunmadığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından Demirarslan, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevkedildi.
Demriarslan’nın, Atalay Filiz ile bağlantısı
Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın, TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan, 2013 yılında seri katil Atalay Filiz tarafından Rus sevgilisi Elena Radchikova ile birlikte öldürülmüştü. Atalay Filiz, kaçtığı İzmir’de yakalanmıştı.
11 avukat da adliyede
Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polisin düzenlediği operasyonlarda yakalanan 11 avukatın, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildiği belirtildi. Aranması bulunan 14 avukatı ile ilgili soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.
Kaynak: iha