KARABÜK (AA) - Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, sağ iken ziyaret sözü verdiği ancak imkan bulamadığı ve 2014 yılında 87 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Necati Dalgıç’ın Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

Han, eşiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı ve Kore gazileriyle bir süre sohbet etti. Görüşme şansı bulamadığı Dalgıç’ın oğlu Serhat Dalgıç ile görüşen Han, cüzdanından Dalgıç’ın fotoğrafını çıkardı ve her zaman masasında durduğunu anlattı.

Han, konuşmasında şunları söyledi:

"Hakkında, Kore’de gazetelere köşe yazısı dahi yazdım. Karabük’e geleceğimizi söylediğimizde 1 ay boyunca her gün bu şubeye gelerek bizleri beklemiş. Ölmeden önce fotoğrafımı verin demiş ve oğlu bu fotoğrafını bana verdi ve ben 3 yıl boyunca masamın üstündeki bu fotoğrafa her gün baktım."

Gözyaşlarına hakim olamayan Han, "3 yıl boyunca Türkiye’nin birçok il ve ilçelerini hatta köylerindeki gazileri elimden geldiğince ziyaret etmeye çalıştım. Bazen 3 saat, 7 saat araba sürerek köylerde bir kişi de olsa Kore gazisini ziyaret etmek beni mutlu etti. Bunun sebebi Necati amca. Onun için Kore’ye dönmeden önce mezarını ziyaret etmek istedim" dedi.

Han, üzerinde 5 ay boyunca çalışarak tasarladığı Kore savaşındaki Türk askeri heykelini gazilere takdim ettikten sonra Safranbolu ilçesinde bulunan Dalgıç’ın mezarına geçti.

Saygı duruşunda bulunarak dua eden Han, burada Dalgıç’ın eşi Rezan Dalgıç’a Türk askeri heykeli ve çeşitli hediyeler verdi.

Burada da gözyaşlarını tutmayan Han, gazinin yakınları ve eşine sarılarak, birkaç ay sonra Türkiye'deki görevinin biteceğini ve artık gönül rahatlığıyla Kore’ye dönebileceğini söyledi.

Kaynak: aa