Muğla’nın Fethiye ilçesinde 8’incisi düzenlene kontrplaktan yapılan tekneler yarıştı.

Göcek Mahallesi’nde D-Marin tarafından her yıl Kasım ayının ilk haftasında yapılan sekizincisi kontrplak tekne yarışlarına yabancıların da bulunduğu 9 takım katıldı. Yarışmaya katılanlar yanlarında getirdikleri malzemelerle önce 4 saat boyunca kontrplaktan tekne yaptı.

Ardından tekneleri denize indiren yarışmacıların bazıları suya girer girmez batarken, bazıları da bir süre ilerledikten sonra su aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışma, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi. 9 takım arasından Nigel Dean takımı birinci, D-Marin Göcek takımı ikinci, Göcek Tenis Kulübü takımı ise üçüncü oldu. En İyi Tasarım ödülünü, Vashabi takımının teknesi kazandı. Dereceye girenlere ödüller verildi.

D-Marin Göcek Müdürü Onur Ugan, yaptığı açıklamada, etkinlikte 9 takımın mücadele ettiğini söyledi. Etkinlikle tekne yapmanın çok zor olmadığını, insanların kendi atölyelerinde amatör olarak basit anlamda teknelerin üretilebileceği göstermek istediklerini belirten eden Ugan, "Herkese deniz sevgisini aşılamak istiyoruz. İnsanların denize ulaşması konusunda da bir farkındalık yaratabilmek için bu etkinliği yapıyoruz. İnsanlar 4 saatte tekne imal ediyor. Daha sonra yaptıkları tekneyi, güzel bir şekilde süslüyorlar. Burada hem denizin keyfini hem de eğlencesini birlikte yaşama şansımız oluyor" diye konuştu.

Ugan, yarışmada dizayn anlamında çok güzel olan bir teknenin yüzemediğini ve battığını gördüklerini anlattı. Etkinlikte renkli görüntülerin oluştuğunu kaydeden Ugan, yarışmayı gelecek yıllarda da yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: iha