Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları Konseyi 36. Toplantısı, 29 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu yıl 29 Haziran 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan KEİ Dışişleri Bakanları Konseyi 36. Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız’ın başkanlığında yapılacak. Toplantıya KEİ üyesi ülkelerin bakan ve heyet başkanlarının yanı sıra, KEİ’ye bağlı kuruluşlar ile gözlemci ve sektörel diyalog ortağı ülke ve kuruluşların temsilcileri iştirak edecekler. Toplantıda bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra, KEİ’nin güncel sorunlara daha iyi yanıt verecek şekilde güçlendirilmesine ilişkin konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Bakanlar toplantısının sonunda ülkemiz ile Ukrayna arasında KEİ dönem başkanlığı devir teslim töreni yapılacak.

Türkiye, 2017’nin ilk yarısında KEİ dönem başkanlığını üstlenmiş ve “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Ortaklığın Güçlendirilmesi” temasını işlemişti. 22 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen KEİ’nin 25. kuruluş yıl dönümü zirvesinin yanı sıra, KEİ Ekonomi Bakanları Toplantısı (İstanbul, 11 Mayıs) ve KEİ Tarım Bakanları Toplantısı (İstanbul, 16-17 Mayıs) Türk dönem başkanlığı takviminin önemli etkinlikleri arasında yer aldı.
Kaynak: iha