Muş Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı tarafından ilçede ilk kez çocuklar için yüzme havuzları yaptırıldı.

Hava sıcaklığının 35-40 derecelere çıktığı Malazgirt’te, Kaymakam Soner Kırlı tarafından yaptırılan havuzlara çocuklar adeta akın ediyor. Gündüz saatlerinde etkili olan sıcaklardan korunmaya çalışan yetişkinler; gölgelikleri, parklardaki ağaç altlarını ve camileri, çocuklar ise belediyenin yaptırdığı havuzları tercih ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Malazgirt Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, havuzların ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. Malazgirt ilçesinde bugüne kadar yerel yönetimlerin, devletin halka hizmet için gönderdiği paraları hep başka taraflara aktardığını dile getiren Kırlı, artık ilçede hizmet yapmanın zamanı geldiğini kaydetti. Kırlı, "Bugüne kadar belediyeyi yöneten yerel yönetimler, Malazgirt Belediyesini enkaz haline getirmişlerdi. Belediyeyi tam bir borç batağı haline getirmişlerdi. Şimdi yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz. Devletimiz tarafından vatandaşlara hizmet için gönderilen paralar hep çarçur edilmiş ve bu paralar başka taraflara aktarılmış. Belediyeyi devraldığımız günden beri ilçede birçok yatırıma imza attık. Şimdi de ilçemizdeki çocuklarımızı sevindirmenin zamanı geldi. İlçemizdeki çocuklarımızı düşünerek yatırımlarımızı onlar için de yapmaya karar verdik. Malazgirt halkı hizmetin en güzeline ve en iyisine layık. Malazgirtli çocuklarımızın birçoğu hiç havuza girmemiş. Bu havuzlarımızı çocuklarımız için yaptık. Onlarda mutlu olsun diye bu yatırımları yaptık. Malazgirtli çocuklarımız sevinsin bir bu kadar daha yatırım yaparız" dedi.

Malazgirt Belediyesinin hizmetlerini takdir eden Malazgirt halkı, Başkan Vekili Soner Kırlı’ya teşekkür ederek, başarılarının devamı diledi. Malazgirtli vatandaşlar, "Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı’ya çok teşekkür ediyoruz. Malazgirt ilçesinde hayal edemeyeceğimiz hizmetleri getirdi. Çocuklarımızın, havalar ısındığı zaman serinleyecekleri bir yer yoktu. Bizler bu havuzların yapıldığını duyduğumuzda şaşkınlığımızı gizleyemedik. Malazgirt ilçesinde yıllardır olmayan bir şey olmuş. Bugüne kadar değer verilmeyen çocuklarımıza yüzme ve oyun havuzları yapılmış. Belediye başkan vekilimize minnettarız. Allah, belediye başkanımızdan razı olsun, çocuklarımızı sevindirdiği için" diye konuştu.

Belediyenin yaptığı havuzlara eğitmen gözetiminde giren çocuklar ise, mutluluklarını Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’ya teşekkür pankartı açarak gösterdi.
Kaynak: iha