Kayseri’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 95. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin çelenkleri bırakıldı. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, protokol üyeleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından Vali Süleyman Kamçı, makamında tebrikleri kabul etti.

Etkinlikler kapsamında son olarak Cumhuriyet Meydanı’nda kortej düzenlendi. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile korteje eşlik etti. Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, kortej arabasının üzerinden vatandaşları selamladı.

Kortej töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Kamçı, "Ülkemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yeri önemlidir. Türk silahlı Kuvvetlerimiz Türk milletinin bağrından çıkan güzel bir ordudur. 30 Ağustos, bu memleketin varlığı, dirliği ve birliği için canı pahasına mücadele ettiğinin göstergesi ve kurtuluşumuzun simgesi olan güzel bir bayramdır. Arkadaşlarımızın bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Memleketimizde olumsuz anlamda yaşadığımız geçen seneki hain darbe girişimi gibi olayların hiçbir şekilde olmaması en büyük temennimizdir. Olmaması içinde gerekli önlemler alınıyor. Her şeye rağmen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış olan hainlerin yapması, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hiçbir şekilde leke sürmez. Bunu böyle kabul etmek lazım. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim için onur simgesidir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha