Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, bir şehir, bir projeye layık görülüyorsa, oranın coğrafyası, coğrafi konumu, başka ülkelere yakınlığı eğer bir avantaj ifade ediyorsa ve bu bir lojistik merkezi ihtiyacını doğuruyorsa, bununla ilgili bu kadar kapalı kapılar ardında, bu kadar spekülatif, bu kadar öngörülemez bir süreci yönetmenin hiçbir izahı olamayacağını belirtti.
Kars’ın gündeminde olan Lojistik Merkez ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, meslek örgütlerinin Lojistik Merkez sürecini bütün ayrıntısıyla bilmesi gerektiğini, ticaret erbabının bilmesi gerektiğini, yerel medyanın ve sivil toplum örgütlerinin bu süreci ayrıntısıyla bilmesi gerektiğini söyledi. Bilgen, “Türkiye ile ilgili uluslararası gözlemci heyetlerin Türkiye ilgili rapor yazan, Türkiye’nin yönetim biçimi ile ilgili, Türkiye yatırımlarıyla ilgili değerlendirme yapan kuruluşların neredeyse en temel, en ortak yaklaşımlarından birisi Türkiye siyasetinde karar alma süreçlerinde yönetim işleyişinde şeffaflığın olmamasıdır” dedi.
Bilgen, “Yani bir şehir, bir projeye layık görülüyorsa, oranın coğrafyası, coğrafi konumu, işte başka ülkelere yakınlığı eğer bir avantaj ifade ediyorsa ve bu bir Lojistik Merkezin ihtiyacını doğuruyorsa, bununla ilgili bu kadar kapalı kapılar ardında, bu kadar spekülatif, bu kadar öngörülemez bir süreci yönetmenin hiçbir izahı olamaz. Meslek örgütlerinin bu süreci bütün ayrıntısıyla bilmesi gerekir. Ticaret erbabının bunu bilmesi gerekir. Yerel medyanın, sivil toplum örgütlerinin bunu bilmesi gerekir” diye konuştu.
"Şimdi bu gizli saklı yapılacak bir şey değil. Bir devlet güvenliği ile ilgili bir şey değil, yani bir karar alıyorsanız bu kararın doğruluğunu sivil toplumla, kamuoyuyla test edeceksiniz" diyen HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Aldığınız kararın hayata geçmesiyle ilgili, aldığınız kararın gerçekten toplum tarafından benimsenip, benimsenmemesi ile ilgili bir yaklaşım sergilemek siyasetçinin görevidir, sorumluluğudur. Bu proje onay aşamasında mı? Bu proje onay sürecini, hazırlık sürecini tamamladı, uygulama safhasına geldi mi? Geldiyse nerede hayata geçecek, bütün bunlarla ilgili ne yazık ki Kars kamuoyu tam bir spekülasyon içerisinde tutuluyor, bırakılıyor” şeklinde konuştu.
Bunun bile aslında bu sürecin nasıl malzemeye çevrildiğini, nasıl araçsallaştığını ve nasıl sağlıksız bir yöntemle sürdürüldüğünü gösterdiğini ifade eden Bilgen şunları söyledi:
“Akla başka şaibeler geliyor. Bu merkezin yerinin biran önce netleşmemesi yeni rant alanları oluşturmak, belki bir takım çevrelerin bu özel ranttan faydalanmasına fırsat verme şüphesini ister istemez akla getiriyor. Bu ister beceriksizlikten kaynaklansın, açık, şeffaf yönetim geleneğinin, kültürünün olmamasından kaynaklansın ister, isterse böyle özel çıkarlar söz konusu olsun, sonuç itibariyle biran önce bu muammanın bitmesi gerekiyor. Bu projenin hayata geçmesi ile ilgili somut, net bir tablonun kamuoyuyla, toplumla paylaşılması gerekiyor.”
Kaynak: iha