Mehmet Emin Karamehmet, denizde büyüme kararı aldı. Karamehmet’e ait Geden Line, Güney Koreli Samkang M&T adlı tersanecilik devine 4 gemi siparişi verdi.

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, denizde büyüme kararı aldı. Karamehmet’e ait Türkiye’nin en önemli denizcilik şirketlerinden Geden Line, Güney Koreli Samkang M&T adlı tersanecilik devine 4 gemi siparişi verdi. 

Hisseleri Güney Kore Borsası’nda işlem gören Samkang M&T, Geden için, 113 bin dwt’lik Aframax tipi gemi inşa edecek. Gemilerin her birinin tutarı 44 milyon dolar. 4 geminin toplam değeri ise 176 milyon dolar; bugünkü kur ile 800 milyon lirayı buluyor. 

Gemiler 2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren Karamehmet’in şirketi Geden’e teslim edilecek. Denizcilikte 2008 öncesinde hızla yükselen Geden Line, o yıl yaşanan krizle bazı siparişlerini iptal etmişti. 4 gemilik sipariş Karamehmet’in kaldığı yerden devam etme kararının da bir göstergesi.

Bezos ve Slim’den daha zengindi

Hatırlanacağı üzere Karamehmet, 2000’li yılların başında dünyanın en zengin isimlerinden biriydi. 2000 yılında sahibi olduğu 8 milyar dolarlık servetiyle Karamehmet, Forbes’un dünyanın en zengin isimleri listesinde 29’uncu sıradaydı. 

Ancak işler son yıllarda yolunda gitmeyince başta medya olmak üzere 100’den fazla firmayı kaybeden Karamehmet, sadece küresel zenginler listesinde değil, Türkiye’de açıklanan listede de kendine yer bulamamıştı. Akşam, Güneş gazeteleri, Digiturk platformu, Sky- Türk kanalı, Alem, Platin dergileri, Alem FM ve Lig Radyo gibi yayınlarına TMSF tarafından el konulan Mehmet Emin Karamehmet, gözde şirketi Turkcell’de de kontrolü kaybetmişti.

Kaynak: Kerim ÜLKER / DÜNYA

Editör: TE Bilişim