İSTANBUL(İHA) Türkiye’de Cuma gününden beri etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları en çok havayolu şirketlerini etkiledi.Uçakların kalkamaması nedeniyle zarar eden şirketler, 15 bin’den fazla yolcuyu otellerde ağırlamak zorunda kalırken, havalimanında 50 bine yakın yolcuya kumanya dağıttı.

Türkiye’de etkili olan kar yağışı havayolu şirketlerinin milyonlarca dolar zarar etmesine neden oldu. Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren havayolu şirketlerine bir darbe de kar yüzünden geldi. Cuma gününden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 500’e yakın seferini iptal etti. Havayolu şirketleri,uçakların yerde beklemesinden dolayı zarar ederken buna uçuramadığı yolculara verdiği ikram ve otelde ağırladığı yolcuların otel paraları da eklenince zararları katlandı.

THY yolcularını otellerde ağırladı

Türk Hava Yolları kar yağışının başladığı Cuma gününden beri yaklaşık bin seferini iptal ederken, 15 bin yolcusunu İstanbul’da otellerde ağırladı. Türk Hava Yolları ayrıca uçamayan ve Atatürk Havalimanı’nda bekleyen 40 bin yolcusuna kumanya dağıttı.

Otellerin yüzü güldü

Havayolu şirketleri kar yağışı nedeniyle uçuramadığı yolcuları otellerde ağırlayınca, İstanbul’da oteller doldu. Sadece Türk Hava Yollarının 15 bin yolcusunu otellerde ağırlaması ve buna diğer havayollarının da eklenmesiyle İstanbul’da birçok otel doldu.
Kaynak: iha