Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Dragon Kano Yarışları’nda kaza geçiren sporcular o anları anlattı.

Eskişehir’de düzenlenen kano yarışı, renkli görüntülere sahne olurken küçük bir kaza da yaşandı. Dümeni kilitlenen "Patatesler" grubuna ait kano, Porsuk Çayı’nı çevreleyen duvara çarpmaktan kurtulamadı. Düz bir şekilde ilerleyerek duvara çarpan kano alabora olmaktan kurtuldu. Fakat arkadan gelen bir diğer kano, dümeni kırmasına rağmen yan bir şekilde "Patatesler"in kanosuna çarpınca, kaza meydana geldi. Patatesler şans eseri yine alabora olmazken, arkadan çarpan kanonun sporcuları Porsuk Çayı’na düştü. Bir diğer kanonun kazayı görmesine rağmen geriden gelerek yarışı önde bitirmesi ise tepki topladı. Yaşananların ardından Patatesler grubu, kazayla ilgili heyecan dolu saniyeleri paylaştı.

"Biz önden gittiğimiz için çarptıktan sonra diğer ekip gelip bize çarptı"

Grup üyelerinden Nur Çakıcıer, kanonun her zaman için devrilme riski taşıdığını dile getirdi. Duvara doğru giderken bile kürek çekmeye devam ettiklerini anlatan Çakıcıer, "Biz çeyrek final yarışları için Porsuk Çayında 3 takım olarak yarış alanından başladık. Başlangıçla beraber hızlı şekilde kürek çekmeye başladık. Bu sırada duvara doğru yöneldiğimizi hissettik ama dümencinin çevirebileceğini düşündük. Herhangi bir uyarı veya sinyal gelmedi bize. Biz de hız kesmeden duvara doğru gittik. En son çok az bir mesafe kalana kadar da bütün ekip olarak kürek çekmeyi bırakmadık. Sonunda da duvara çarptık. Biz önden gittiğimiz için çarptıktan sonra diğer ekip gelip bize çarptı. Bunun etkisiyle onların da dümencileri kurtarmaya çalıştı. O yüzden eğimli kaldılar ve bize çarptıkları için direkt onlar devrildi. Biz de şans eseri devrilmedik. Kanoda en ufak bir harekette, bir kişinin arkasına bakması bile dengeyi bozup devrilmeye neden olabiliyor. Ama dümencimizin tecrübesi ya da hepimizin botun içine düştüğümüz için, hiçbirimizin dışarıya değil de içeriye hareket etmesinden dolayı dengeyi sağladık ve düşmedik. Çok iyi yüzemeyen arkadaşlarımız da vardı. Su korkusu olan arkadaşlarımız vardı. Ama arkadaki kurtarma botlarına güvenerek girdik. Her zaman devrilme riski var. Bunu en başından beri biliyoruz. Sonrasında biz en çok kendimize güldük. Devrilen takımlardakiler de arkadaşlarımızdı. Güzel bir anı olarak hatırlıyoruz. Hava soğuktu çok hoş olmadı ama olsun. Kaza bu elimizde olan bir şey değil. Çevremizden de ‘Öğrenemediniz, duvara sürdünüz’ şeklinde tepkiler alsak da iyiydi dönüşler bize. Bu işi yapabildiğimizi düşünüyoruz ve eğlenerek devam ediyoruz" dedi.

"Talihsiz bir kaza yaşandı"

Diğer bir grup üyesi Abdullah Emeksiz ise, çarpışmalara rağmen alabora olmamalarının nedeni aktardı. Paniğe kapılmadıkları için suyla buluşmadıklarını belirten Emeksiz, "Talihsiz bir kaza yaşandı. Bu çalışmalara karada, suda antrenmanlarımızı yaparak hazırlandık. Tüm arkadaşlarımızla beraber senkranizasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Devamlı yarışmalar için çalışmalar içindeyiz. O anda fark etmedik biz yan gittiğimizi küreğe asıldığımız için. Kaza olduğunu bile son dakika duvara yaklaşırken fark edebildik. Dümeni kaybettiğimiz için böyle bir şey oldu. Bunun sonucunda da duvara çarptık. Diğer ekip de bizim arkadaşlarımız. Onların da bize çarpmasıyla derilmesi bir oldu. En ufak harekette dahi denge bozuluyor. Çarptığımızda da içine düştük ve teknemize geri çıktık. Paniğe kapılıp sağa sola yatabilirdik de. O anda hep beraber hareket etmemiz iyiydi. Kaza da tamamen şanssızlık. Onlara da çok üzüldük. Eğlence amaçlı katılıyoruz yarışmalara. İlk defa kaza başımıza geldi. 3-4 defadır yarışlara katıldık. Daha önce hiç böyle bir şey başımıza gelmemişti" diye konuştu.

Kaynak: iha