KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ DENETİMİNDEN DTO’YA TAM NOT

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, 2015 yılında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemlerini Türk Loydu’nun yaptığı denetim sonucunda tescillemişti.

Yıllık periyodik denetimler çerçevesinde 28 Kasım 2017 tarihinde Türk Loydu Denetim Ekibinden Baş Denetçi Şehnaz Nalbant İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesine 2. Periyodik denetimini gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen denetimde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemlerine İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesinin uygunluğu gözlemlenmiştir.

Yapılan denetim esnasında yönetimin Kalite Yönetim Sistemini sahiplenmesi ve desteği, Kalite hedeflerinin, stratejik amaç-hedef-yıllık iş planı ile örtüşecek şekilde planlanmış olması ve bu planlara uygun ve sistematik şekilde izleniyor olması yönetim sisteminin kuvvetli yönlerinde yer almıştır.

Oda / Borsalar içerisinde Kalite Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon yeterliliğine sahip olan ilk şube olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, bu alanda başarılı bir çalışma örneği oluşturarak bu alanda çalışma başlatacak olan diğer Deniz Ticaret Odası Şubelerine örnek teşkil etmiştir.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan denetim sonrası yaptığı açıklamada, “2015 yılı içerisinde girdiğimiz Kalite arayışımızda ilk zamanlar çok zorlanmıştık. Uzun süren çalışmalar ve eğitimler neticesinde sistemin gerekliliklerine sahip olduk. Bugün gerçekleştirilen denetim sonucu da bunun bir örneğidir. Üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz hizmetleri daha planlı ve müşteri memnuniyeti odaklı olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ben bu süre zarfında emeği geçen tüm Yönetim Kuruluna ve Personelime teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim