Journal of ETA Maritime Science ( JEMS ) dergisi, denizcilik alanının “mühendislik ve temel bilimler” veri tabanlarında yayınlanan ve TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizinlerine girmesi uygun görülen ilk dergi olmuştur.  

JEMS, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası tarafından 2013 yılından beri çıkartılan ve yılda dört defa yayınlanan uluslararası hakemli akademik bir dergidir. Denizcilik biliminin en güncel bilimsel ve teknolojik gelişmelerini kapsayan çalışmaları uluslararası bilimsel kriterlere uygun süreçlerden geçirerek açık erişim politikası kapsamında,  paydaşları ile ücretsiz olarak çevrimiçi ve basılı şekillerde paylaşmaktadır. İngilizce ve Türkçe dillerinde yayınlanmakta olan JEMS sadece TÜBİTAK değil aynı zamanda Avrupa Birliği’nin akademik dergilerde aradığı kriterleri karşıladığı “Index Copernicus” Journals Master List 2014’e girerek uluslararası alanlarda da kendini ispatlamıştır.  

JEMS dergisinin yayın politikaları Türkiye’deki Denizcilik Fakülteleri’nin değerli Dekanları ve Üniversitelerimizin denizci Rektörleri tarafından belirlenmektedir. Derginin yayın kurulu uluslararası düzeyde, dünyanın saygın denizcilik üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerden oluşmaktadır. Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen bilimsel araştırmalar, uzmanlık alanına giren bölüm editörlerinin gözetiminde, bağımsız hakemlerin değerlendirmesine sunulmaktadır. Yayınlanmak üzere kabul edilen bildiriler İngilizce Editörlerinin değerlendirilmesinden sonra dergi mizanpaj editörlerine gönderilmektedir. Mizampaj editörleri özel programlar kullanarak makaleleri basıma hazırlamaktadır. Tüm bu işlemler “çevrimiçi” sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir.  

www.jemsjournal.org  

Derginin ulusal ve uluslararası düzeyde ulaştığı saygın konumun arkasında, bilimsel araştırmalarını gönderen akademisyenler, yayın politikalarını titizlikle takip ederek kaliteli yayınlar çıkmasını sağlayan bilimsel hakemler, bölüm editörleri, yabancı dil editörleri, mizanpaj editörleri ve yayın kurulu üyeleri ile sponsorlar bulunmaktadır. JEMS’in ana hedefi, dünyadaki akademik yayınların birinci ligi olan “Thomson Reuters Master Journal List”e girmektir. 

  

Editör: TE Bilişim