Bursa’nın İznik ilçesinin 2070 yılına kadar içme suyu ile ziraî sulama ve elektrik üretimi gibi birçok ihtiyacını karşılayacak olan baraj için çalışmalar başladı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve diğer yetkililerle Karadere üzerinde keşif yaptı. Heyet bölgeye kurulacak olan şantiye ve iş alanlarının yer tespitlerini yaparak bugünden itibaren çalışmaların başlayacağını belirtti.

Başkan Osman Sargın, “6 yıllık çalışmada artık sona yaklaşıldı. İznik’in gelecek yüz yılını ilgilendiren barajın çalışmaları bugün itibariyle başlamış oldu. İznik’imize, ülkemize hayırlı olsun. 2008 yılının son zamanlarında zamanın DSİ Bölge Müdürü ve mevcut Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz’ın destekleriyle, ben de o zaman Ak Parti İlçe Başkanı olarak girişimlerimizi yapmıştık. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölge Müdürü Hayati Çelenk ise, “Bugün yetkili firma ile birlikte İznik barajının arazi incelemesinde bulunduk. Bu barajımız 105,9 metre yüksekliğe sahip olacak. Yaklaşık 4 milyon metreküp gövde hacmi bulunacak barajda 37 milyon metreküp su depolanabilecek. 2020 yılında bitmesi planlanıyor. Ancak daha öne çekebilmek için çalışmalarımız var. Baraj inşasında 150-200 arası personel görev alacak. Yıllık olarak çiftçimize 46 Milyon TL bir gelir artışı sağlanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Kaynak: iha