Karadeniz bisiklet turu düzenleyen İzmirli iki bisiklet gezgini gittikleri şehirlerde bisiklet evleri olmasını istiyor.

İzmir’in Selçuk ilçesinden 24 gün önce bisikletlerine yükledikleri 50 kiloluk yükleri ile Kütahya, Eskişehir, Amasra Cide Dağlarından, Karabük üzerinden Bafra’ya gelen 2 bisiklet gezgini Samsun’un Bafra ilçesinde konakladılar. Çamlık Parkı’nda çadır kuran Bisiklet gezginleri Adnan Barım(56) ve Ali Katrancı (55), geceyi Bafra’da geçirdikten sonra bugün Samsun üzerinden Karadeniz turuna devam ettiler.

İzmir’in Şelçuk ilçesinde demir doğramacılık işi yapan Adnan Barım, “6 yıldır faal bisikletçiyim. Ailecek bisiklet sürüyoruz. Seyyah aile bisiklet sayfamız var ve ailecek Akdeniz ve Trakya turu yaptık. Benim amacım her tarafta bisiklet evleri olması, bisikletçilerin bir birileriyle kaynaşması. 23 günün hemen hemen 18 günü bisikletçiler bizi evlerinde misafir etti. Güzel bir şey. Parasız bir dostluk kazanmak, parasız bir dünya oluşturmak. Fakat belediyeler bize destek vermiyor. Belediyenin 500 metre bir çim alanı olsa, her gelen bir şehirde rahatlıkla çadırını kursa. Biz fazla bir şey istemiyoruz, bir tuvaleti olsa, çadırımızı kursak ekmek istemiyoruz, su istemiyoruz tek orada çadırımızı kursak, duşumuzu alabilsek. Bunu ben İzmir Selçuk’ta yapıyorum. Demir doğrama ustasıyım. 100 metre bisiklet atölyemi bisiklet dünyasına açtım. Monchere dünya bisiklet kulübüne üyeyim. Dünyanın her tarafından bisikletçi geliyor, Türkiye’den geliyor. Onları misafir ediyorum, duşlarını alıyorlar, yemeğini yiyor, bir lira para almadan her tarafa gidiyor. Onun için bu şekilde büyük bir çevrem oldu. Her gittiğim yerde beni en iyi bir şekilde karşılıyorlar” dedi.

Bisiklet sporuna 4 yıl önce başlayan Ali Katrancı ise, “Atletizmle uğraşıyordum. Adnan arkadaşımla tanıştıktan sonra bisiklete merak sardım ve bisiklet sayesinde çok yerler gezdik. Çok güzel bir spor dalı, hem görüyorsun hem geziyorsun. Daha önce hayal etmediğim farklı farklı yerlere gittim gördüm. 2 yıl önce Trakya’yı dolaştım, sonra tek başıma İran’a gittim. İran’da 1 ay dolaştıktan sonra dönüşte Erzincan ve Tunceli’yi gezdim, çok keyif aldım. Şimdi arkadaşımla birlikte Batı ve Doğu Karadeniz turunu düzenledik. Benin hedefim Batum’a gitmek ve orada sonlandırıp tekrar İzmir’e dönmek. Daha sonraki planlarımız İç Anadolu olacak. Farklı ülkeler de olabilir. Bu bize bağımlılık yaptı, biz bunu bırakamıyoruz. Evde 2 ay oturduk mu sıkılıyoruz. Çok mutluyum, keyifliyim. Emekliyim, günlerim dolu dolu geçiyor. Hem spor yapıyoruz hem geziyoruz. Bisiklet dostlarımız misafir ediyorlar bizi. Farklı kültürler, farklı bölgelerde farklı inanlarla tanışıyoruz. Bu da güzel bir şey. Ülkemizi tanımak, insanları tanımak buda keyifli bir şey” şeklinde konuştu.

Karadeniz gezisini Adnan Barım Trabzon’da, Ali Katrancı ise Batum’da sonlandıracak.
Kaynak: iha