İzmir’de 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından şu ana kadar yıkılan bir bina ve can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem İzmir’de büyük paniğe yol açtı. Çevre illerde de hissedilen depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. İletişim hatları ise kısa sürede kesildi ve cep telefonlardan bir müddet erişim sağlanamadı. Deprem sonrasında ise büyük binalardaki çalışan kişiler ve İzmir Adliyesindeki duruşma salonları tahliye edildi.

Bölgede tedirginlik devam ederken, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, yıkılan bir bina olmadığı bildirildi. Yine alınan bilgiye göre, deprem nedeniyle hastanelere de herhangi bir başvurunun olmadığı kaydedildi.

Öte yandan, 4.9 ve 3.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar da meydana geldi. Bazı evlerde de küçük çapta maddi hasarın yaşandığı da belirtildi. Vatandaşların sokaklarda tedirgin bekleyişleri devam ederken, en çok depremin hissedildiği noktalardan Çeşme’de de vatandaşların normal hayata döndüğü ifade edildi.
Kaynak: iha