LONDRA (AA) – Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, “Elimizdeki tek fırsat AB’den ayrılmak” dedi.

Londra’daki evinin önünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Muhafazakar Partili Johnson, AB referandumunda birlikten çıkışı destekleyeceğini belirterek, “David Cameron ve hükümet karşısında olmak yapmak istediğim en son şeydi. Fakat sıkıntılı bir sürecin sonunda bu karara vardım. Yapabileceğim başka bir şey olduğunu sanmıyorum” dedi.

Johnson, “AB’den ayrılmayı savunacağım. Çünkü bu ülkenin insanları için, paralarını korumalarını, kontrolü ellerine alabilmelerini sağlayacak daha iyi bir anlaşma istiyorum” ifadesini kullandı.

BBC sabah saatlerinde, Muhafazakar Parti’nin Londra Belediye Başkanlığı adayı Zac Goldsmith’in de AB referandumunda Birleşik Krallık'ın üyelikten ayrılması yönünde oy kullanacağını bildirmişti.

Çalışma ve Emeklilik Bakanı Iain Duncan Smith ve Adalet Bakanı Michael Gove'ın dahil olmak üzere kabinede altı bakanının AB üyeliğinin sonlandırılması yönünde oy kullanması bekleniyor.

Öte yandan Başbakan Cameron, 23 bakanın kendisini AB üyeliğinin devam ettirilmesi konusunda desteklediğini kaydetti.

23 Haziran'da yapılacak olan AB referandumda halka "Birleşik Krallık AB'nin üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı" sorusu yöneltilecek.

AB ile varılan anlaşmayla İngiltere’nin birlik içinde “özel statü” elde ettiğini söyleyen Cameron, üyeliğin devamından yana kampanya yürütecek.

Kaynak: aa