Bilecik’te 2 adet yavru köpeği sahiplenen Pelin-Oğuz çifti, hayvanseverlere, "Sokak hayvanları barınağından köpek sahiplenmesini tavsiye ederiz" mesajı verdi.

Bilecik Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanları en iyi şekilde bakımları yapılırken, barınakta bulunan yavru köpekler ise; hayvanseverlerin yoğun ilgisini görüyor. Bu yavru köpeklerden 2’sini sahiplenen Pelin-Oğuz Ertürk çifti hayvanseverlere, "Sokak hayvanları barınağından köpek sahiplenmesini tavsiye ederiz. Bugün hayvan barınağına gezmeye geldik. Beğendiğimiz bir yavru köpeği sahiplenerek bahçemizde besleyip, büyüteceğiz" dediler.

"Barınağımızda bulunan 50 köpeğin 30’ü yavru"

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, barınaktaki hayvan sayısından bahsederek, "Barınağımızda şuanda 50’ye yakın köpeğimiz var. Bunlardan 20, 30 tanesi yavru köpek. Hayvan sever vatandaşlarımızı bu hayvanları sahiplendirmek için bekliyoruz. Onlara sahip çıkılması gerekiyor. Sokaklarda zarar görüyorlar. Burada biz elimizden geldiği kadar kısırlaştırıyoruz, tedavisini yapıyoruz, karınlarını doyuruyoruz ama hayvanseverlerimizin de destek olmasını bekliyoruz. Biraz önce Bilecikli ve üniversiteli arkadaşlarımıza hayvanlarını sahiplendirdik, yavrularını sahiplendirdik. Bunun devamını gelmesini istiyoruz" dedi

"Bilecik’te ilçelerden ve çevre illerden çok sayıda sokak hayvanı bırakılıyor"

Avcı, Bilecik kent merkezinde çok sayıda sokak hayvanı bulunduğunu belirterek, "Bunların sebebi de ilçelerden ve çevre illerden ilimize bırakılan sokak hayvanları. Bunları gören vatandaşlarımız da bırakılırken, terk edilirken görenleri bize ihbar etmeleri, bildirmeleri gerekiyor. Bunların para cezası var. Sahipli hayvanlarımızın da sahiplerinin hayvanlarını başıboş sokaklarda değil, ellerinde tasmayla gezdirmeleri gerekiyor. Bundan sonra böyle bir çalışma yapacağız. Bilgilendirme yapacağız. Hayvanlarımızı sokağa başıboş salmayalım" dedi.

Öte yandan Pelin-Oğuz Ertürk çifti sahiplendikleri 2 yavru köpeğin birinin çok köpek bakmak isteyen üniversiteli arkadaşlarına hediye ettiler.
Kaynak: iha