Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yayımladığı GTO üyelerinin, tüm Gazianteplilerin ve iş dünyasının yeni yılını kutladı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu yayımladığı mesajda yeni yılın barış, huzur, sağlık ve refah getirmesini diledi. Konukoğlu ve Hıdıroğlu, "2018 yılı Türkiye ve Gaziantep için her alanda başarı yılı olsun. Biten bir yılın ardından, umutların ve beklentilerin yenilendiği bir yıla giriyoruz. Daha iyiye ulaşmak için her yeni yıl, yeni başlangıçlara daha umutla baktığımız yeni bir fırsat penceresi olarak aralanır. Umut ederiz ki, yeni yılda her alanda ve her anlamda milletçe sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yeni başarılara imza atarız ve 2018’i başarı yılı olur” ifadelerini kullandılar. Yeni yıl mesajında 2017 yılını değerlendiren ve 2018 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de ifade eden GTO başkanları, büyümede, istihdamda ve ihracatta önemli başarılar elde edildiğini, yeni yılda enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Konukoğlu ve Hıdıroğlu, mesajında "Küresel ve jeopolitik gelişmelerin yanında dövizdeki dalgalanmanın etkisiyle geçen yıl ekonomi olumsuz etkilendi. Ancak iş dünyasının özverili çalışmaları, Kredi Garanti Fonu (KGF) vasıtasıyla sağlanan ek kaynaklar, vergi indirimleri, ihracattaki artış ile ekonomik büyümede, istihdam da ve ihracatta önemli başarılar elde edildi. Geçtiğimiz yıl ekonomide olumlu gelişmelere karşın sıkıntılar olduğu da bir gerçek. Yeni yılda sınırlarımızda yaşanan sorunların sona ermesi, jeopolitik belirsizliklerin azalması ekonomiyi olumlu yönde etkileyecektir. 2018’de ülkemizin orta ve uzun vadede yapacağı reformlarla yoluna devam ediyor olmasını bekliyoruz. Büyüme rakamlarının yüzde 4’ün altına düşmemesi önemli. Ülkemizin geleceğinden ümitliyiz. Hedeflerimiz var, endişemiz yok. Hedefimiz ülkemizin ve Gaziantep’in daha da kalkınarak gelişmiş ülkeler arasında yer almasıdır. Gaziantep Ticaret Odası olarak, 2018 yılına hem Gaziantepimizi hem de üyelerimizi daha iyi noktalara getirecek yeni bir vizyonla giriyoruz. Gaziantep iş dünyası olarak ülkemiz ekonomisinin 2018 yılında daha iyi olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 2018’in ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve refah getirmesini diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

GTO başkanları, mesajında Gaziantep Ticaret Odası Başkanları, 2017 yılında sektörlerde yaşanan sıkıntıları hep gündeme getirdiklerini, 2018 yılında da Oda olarak birçok önemli projeye imza atmayı planladıklarını, bu konuda çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.

Kaynak: iha