Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "Golfü Güneyden Kuzeye Taşıyacağız "

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yarın Antalya'nın Serik İlçesi'nde başlayacak Turkish Airlines Challenge Tour'un önümüzdeki yıl Samsun'da düzenleneceğini belirterek, "Böylece golfü güneyden kuzeye taşıyacağız" dedi.

Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Golfü Güneyden Kuzeye Taşıyacağız Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yarın Antalya'nın Serik İlçesi'nde başlayacak Turkish Airlines Challenge Tour'un önümüzdeki yıl Samsun'da düzenleneceğini belirterek, "Böylece golfü güneyden kuzeye taşıyacağız" dedi. Dünyanın dört bir yanından şampiyon adaylarının Avrupa, Afrika ve Asya'nın çeşitli yerlerinde mücadele ettikleri bir platform haline dönüşen ve 1987 yılından bu yana yapılan European Challenge Tour'un Türkiye ayağı Turkish Airlines Challenge Golf Turnuvası, yarın Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Golf Kulübü'nde başlayacak. 50 ülkeden 156 profesyonel golfçünün katıldığı turnuva öncesi 1 profesyonel, 3 amatörden oluşan Turkish Airlines Pro-Am Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile tanınmış işadamları da katıldı.

'GÖRDÜKTEN SONRA KAFALARINDA SORU İŞARETİ KALMADI'

Turkish Airlines Challenge Tour ile ilgili açıklama yapan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Turnuva öncesi biraz sıkıntılıydık. Bizim için değil de gelecek olan golfçüler açısından sıkıntılıydı. Güvenlik endişeleri vardı. Ama bunların hepsini ortadan kaldırdık. Zaten golfçüler buraya gelip gördükten sonra kafalarında soru işareti kalmadı. Antalya, Belek dünyanın en huzurlu, en sakin yerlerinden biri. Bu müsabakalar son derece önemli. Puan sıralaması bakımından Avrupa Turu'nda, ülkemizin tanıtımı açısından, golf turizmi açısından ve turizm açısından son derece önemli bir turnuva" dedi.

'ÜLKEMİZİN YENİ GOLF SAHALARINA İHTİYACI VAR'

Turnuvanın önümüzdeki yıl Samsun'da inşaatı tamamlanacak golf sahasında oynanacağını kaydeden Başkan Ağaoğlu, şöyle dedi: "Böylece golfü güneyden kuzeye taşıyacağız. Yani Akdeniz'den Karadeniz'e taşıyacağız ve bu şekilde ülkemizin güzelliklerini tanıtacağız. Ülkemizin yeni golf sahalarına ihtiyacı var. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Rusya ile aramızdaki sorunu biliyorsunuz. Bu sıkıntıdan dolayı Antalya'da çok büyük sıkıntılar var. Yine şu haliyle turizmi ayakta tutan ve ayakta tutmaya çalışan bu bölgede golf turizmi var. Yani İngiltere'den, İskoçya'dan, Hollanda'dan ve birçok ülkeden gelen golfçü turistler var. Yıllardır söylediğimiz şeyi tekrar söyleyelim. İspanya golf turizminden 5 milyar euro para kazanıyor ama 280 sahası var. Biz bu bölgede 15 saha ile 'golfte varız' demeye çalışıyoruz. Golf turizmi bir endüstriyel olarak ülke turizmine katkısı var. Onun için ivedilikle yeni sahalar yapılmalı."
Editör: TE Bilişim