Çanakkale boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, geçtiğimiz yıl 4 ay boyunca gerçekleştirilen boğaz turlarına yeniden başladı. Şehitlik turu, mehtap turu ve ramazan ayında iftar turu konseptleriyle, boğaz turları 12 ay boyunca sürecek.

Geçtiğimiz yıl ramazan ayı ve yaz mevsiminde hizmet veren boğaz turu teknesi, bu sezon hem yaz hem de kış döneminde vatandaşlara hizmet verecek. Ramazan ayı öncesinde Çanakkale Savaşları tarihi anlatımlı şehitlik boğaz turu ve mehtap turu şeklinde hizmet verecek. Boğaz turu teknesinde ramazan ayı boyunca da iftar turları düzenlenecek. Geçen yıl özellikle ramazan ayında Çanakkale halkından ve şehri ziyarete gelen yerli turistler tarafından büyük ilgi gören, Çanakkale turizmi için önemli bir değer olan boğaz turu, yeni dönemde kış arası vermeden kesintisiz olarak turlarına devam edecek.

GESTAŞ A.Ş’nin boğaz turu, vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Çanakkale iskelesinden hareket eden gezi teknesi, Çanakkale savaşlarından kesitlerin anlatımıyla Şehitler abidesine yol alıyor. Burada kısa bir mola verilerek, geziye katılanların abideyi denizden izleyip fotoğraflamasına imkan tanınıyor. Gezi turu, Çanakkale iskelesine dönüşle sona eriyor. Ramazan ayında ise, yine Çanakkale iskelesinden yola çıkacak olan tekne, iftar saatinde şehitler abidesi açıklarına varacak. Burada okunacak ezanla birlikte, tura katılanlar, abide açığında iftar yaptıktan sonra çay ikramı eşliğinde Çanakkale’ye geri dönülecek.

GESTAŞ A.Ş Genel Müdürü Volkan Uslu, geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen boğaz turlarının büyük ilgi gördüğünü, bu nedenle bu gezilerin 12 ay yapılacağını söyledi. Bu turların, bölge turizmine de hareket kazandıracağını söyleyen Uslu, "Geçen yıl ramazan öncesi boğaz turlarımıza başladık. Ramazanda iftar programlarımız oldu. Yaz sonuna kadar da devam ettik. 4 aylık bir program uygulamıştık. Geçen sene hem Çanakkale’mizden, bölge illerden, Türkiye’den çok teveccüh oldu. Bu sene, artık sadece 3 ay 4 ay değil, 12 ay ayın 30 günü boğaz turlarımız, mehtap turlarımız, şehitlik turlarımız olacak. Yine Ramazanda iftarlı şehitlik boğaz turu organizasyonumuz olacak. Artık Çanakkale’de de İstanbul’da olduğu gibi, istenilen vakitte, sabah, akşam, deniz savaşlarını denizden şehitlikleri görme imkanı olacak. Biz de GESTAŞ olarak buna vesile olduğumuz için, Çanakkale’de turizm potansiyelini artırma yolunda 12 ay boğaz turunu, mehtap turunu gerçekleştirmeye gemimizle vesile olduğumuz için mutluyuz. İnşallah, Çanakkale’ye, bölgemize, ülkemize turizm anlamında çok ciddi katkı sağlar bu organizasyon. Açıkçası sadece biz GESTAŞ olarak değil, seyahat acenteleri, otelciler, rehberler, alan kılavuzları, ilgili birimler, sanayi odaları, bu işe hep birlikte sahip çıktık. Onlar da çok heyecanlı. Boğaz turu, mehtap turu olarak belirlediğimiz fiyatta sadece 12 TL olacak. Uygun fiyatla, çok sayıda, Çanakkale’yi ziyaret eden kişinin bu deniz ulaşımından, şehitlik ziyaretinden faydalanmasını düşünüyoruz. Çanakkale’ye ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Birlikte bu organizasyonu yükselterek daha çok kişiye ulaşmaya çalışacağız dedi.

Turların içeriği hakkında da bilgiler veren Uslu, "Ramazandaki turlarımız yemekli olacak. İftar programı şeklinde. Normal boğaz turlarımız da yemek olmayacak Süreleri farklı olacak. Sabah boğaz turu, akşam güneş batımı mehtap turu şeklinde. Yemekli ramazan turu 2 buçuk saat, diğer turlarımız 1 saat 20 dakika civarında. Çanakkale’de konaklanan gün sayısını artırmak, tüm Çanakkale esnafının seyahat acentelerinin, otelcilerin hedefi. Ürün portföyünün geliştirilmesi, alternatif ulaşım araçlarının oluşturulması noktasında da biz GESTAŞ olarak, deniz ulaşımını sağlayan bölgenin en önemli aktörü olarak destek vermeye çalışıyoruz. Boğaz turu dışında yeni hatlar, yeni güzergahlarla bu tarz sağlayacağımız gezi tekneleriyle buna destek vermeye devam edeceğiz. Hem adalarda hem yurt dışı ulaşımda önümüzdeki süreçte yeni projelerimiz olacak.
Kaynak: iha