Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde su altına dalış yaparak Türk Bayrağı açan çiçeği burnunda dalgıçlar nefesleri kesti.

Ayvalık Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ayvalık Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 35. Gençlik Haftası nedeniyle ‘Atatürk ve Gençlik Dalışı’ gerçekleştirildi.

Ege Denizi’ndeki Büyük İlyosta Adası açıklarından gerçekleşen etkinliğe dalış eğitimini tamamlayan ve ilk kez dalış yapan 12 kişi katıldı.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, daire amirleri, dalış okulları eğitmenlerinin de katıldığı dalış; Ayvalık’ın Ege Denizi’ndeki Büyük İlyosta Adası açıklarından gerçekleşti.

Su altı ve su üzerinde; Türk Bayrağı’nın yanı sıra ‘Atam İzindeyiz’ afişleri açan 12 Ayvalık Gençlik Merkezi üyesi, adlıkları bir haftalık eğitimin ardından ilk kez suyun altına dalmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirttiler.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, gençlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını farklı bir etkinlikte kutlamalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gençlerin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde, gençlere yönelik sosyal ve sportif aktivitelerimizden biri olan bu dalışı tam bir başarıyla gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Emeği geçen herkese ve destekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Dalışa katılan Gençlik Merkezi Üyesi Selda Kara ilk kez dalış yapmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirtirken, arkadaşı Hande Çetin ise suyun altının son derece büyüleyici olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan Rahim Usta Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Özdemir ise; öğrencilerinden su altındaki güzellikleri gösterebilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “2 günlük dalış eğitiminin ardından gençlerimizle birlikte yaşamımız boyunca unutamayacağımız bir rüyayı gerçekleştirdik. Suyun altında Kızıl Mercanlar, balıklar ve yaşam bambaşkaydı. Bu etkinliğin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na tekabül etmesi de ayrıca bizi heyecanlandırdı” diye konuştu.
Kaynak: iha