Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı mahallesinde akıllı kavşak ve devlet karayolu düzenleme çalışmaları nedeniyle bölgeden kaldırılan balıkhane ve manav dükkânlarındaki esnaflar ile yeniden inşa edilecek olan Kadınlar Hali’ndeki açık satış alanında satış yapabilen Trabzonlu kadınlar için yeni satış yeri tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesi, Pazarkapı Mahallesi’nde TOKİ’ye ait olan binayı geçici olarak balıkhane, manavhane ve kadınlar pazarı olarak düzenledi. Geçici yerlerine yerleşen esnaflar yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yeni balıkhaneden duydukları memnuniyeti dile getiren Münir Yılmaz isimli esnaf, “Burası önceki yerimizden çok daha iyi. Halkımıza burada hizmetimiz devam edecek. Burada günlük balık satışı yapıyoruz. Halkımızı buradan rahatlıkla alışveriş yapabilir” derken, Musa Yunusoğlu isimli esnaf ise “Bu geçici yer bile diğer tarafta nazaran çok daha güzel. Orasının yıkılması gerekiyordu. Burası daha temiz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yeni düzenleme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yapım çalışmalarına başlanılan yol ve kavşak çalışması nedeniyle o alanda bulunan balıkhane ve manav dükkânlarını tasfiye ettik. Trabzon’umuzun balıkhanesini geçici olarak İtfaiyemizin karşısındaki binada oluşturduk. Ayrıca manav dükkânlarını da burada hazırladık. Bununla da yetinmedik. Kadınlar Hali’ndeki açık satış alanında bahçelerinde ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlayan Trabzonlu kadınlarımızın mağdur olmaması için bu binada balıkhane ve manav dükkânlarının yanı sıra Kadınlar Pazarı da oluşturduk. Kadınlar Hali’nde satış yapan Trabzonlu kadınlar inşaat çalışmaları tamamlanana kadar balıkhane esnafı gibi geçici olarak bu binayı kullanacaklardır” diye konuştu.
Kaynak: iha