Gazprom, Türk Karasularında Araştırma İznini Aldı

Rusya merkezli doğalgaz firması Gazprom, bir süredir devam eden görüşmeler kapsamında Türk Akımı için Türkiye kara sularında araştırma yapma izni aldı.

Bilindiği üzere bir süredir Rusya ve Türkiye arasında Gazprom görüşmeleri devam ediyordu. Türk Akımı projesi adı altında Rusya Hükümeti, Türkiye ile diplomatik izinler almıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda Gazprom şirketi Türkiye’de araştırma yapmak için izin aldı. Yapılan toplantılar sonrası Gazprom şirketi Türkiye’deki karasularda inceleme yapabilecek. Rusya’dan başlayıp Karadeniz’den geçerek Türkiye’ye kurulması planlanan Türk Akımı projesi ile doğalgaz ihtiyacının giderilmesi bekleniyor. Rusya merkezli en büyük doğalgaz şirketi Gazprom, projeyi üstlendi. Bilindiği üzere Rusya Hükümeti ile Türkiye arasında diplomatik görüşmeler yapılmış ve Türk Akımı ile ilgili izin alınmıştı.

TÜRK KARASULARINDA İNCELEME YAPABİLECEK

Yapılan görüşmeler sonrasında ise kesin izin alındığı duyuruldu. Gazprom resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye ile anlaşma sağladıklarını ve artık karasularında inceleme yapabileceklerini belirttiler. Bilindiği üzere daha önce Gazprom şirketi Türkiye ile diplomatik izinlerin alındığını belirtmişti. Konu hakkında açıklama yapan Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Millet, ‘Türk Akımı ile ilgili anlaşma sağladık. Bir süredir devam eden görüşmeler kapsamında olumlu sonuç alındı. Türk yetkililerle etkili bir çalışma sürdürüyoruz. Kısa süre içerisinde incelemeler başlayacak. İncelemelerin ardından inşaat çalışmalarına başlanacak.’ dedi.
Editör: TE Bilişim