Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2018’in Ünye için çok önemli bir yıl olacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ortak Akıl” toplantıları devam ediyor. Ünye ilçesinde faaliyet gösteren siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek alt yapı, doğalgaz ve sıcak asfalt çalışmalarında büyük yatırımların hayata geçeceğini ve 2018’in ilçe için çok önemli bir yıl olacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Başkan Yılmaz, Ordu’nun her bir ferdinin fikrinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “İlimizin her bir ferdinin fikri bizim için çok önemli olup, istişare siyasetimizin en önemli parçasıdır. Ünye’mizin siyasi parti temsilcileri, STK’ları, basın mensupları ve iş adamları ile ‘Ortak Akıl’ toplantısında bir araya gelmekten son derece memnunuz. Öncelikle tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili çalışmalarımızı anlatıp, ardından sizlerin görüşlerini alarak güzel ve verimli bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz” dedi.

"2018 yılında üstyapıya yöneleceğiz"

2018 yılında Ünye’nin altyapı sorunlarını büyük oranda çözeceklerini ve üstyapıya yöneleceklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, ilçede devam eden ulaşım, su ve kanalizasyon, doğal gaz yatırımlarıyla birlikte katı atık ayrıştırma tesisleri, Fevzi Çakmak Sosyal Tesisi, kadınlar plajı, Yunus Emre Gençlik Kampı, cephe iyileştirme çalışmaları, Oto Galericiler Sitesi ve Toplu Taşıma Projesi’yle ilgili bilgi verirken, çalışmaların detayları hakkında ise şunları söyledi:

“Ünyemizde Büyükşehir olmadan önce 1 km dahi sıcak asfalt yoktu. 3 yılda 40 km sıcak asfaltı ve 95 km sathi asfaltı ilçemizle buluşturduk. 2018 yılı planımız ise 23,7 km sıcak asfalt dökümü ve 49,7 sathi asfalt kaplaması yapıldı. Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi, her yağmurda su baskını korkusu yaşıyordu. Kutu bakslar yardımıyla 3 ayrı sokaktan 300 metre yağmur suyu hattıyla denize ulaştık ve Fevzi Çakmak Mahallesi’ni su baskını tehdidinden kurtardık. 60 bin 588 metre içme suyu hattı inşa ettik. Doğalgaz Ünye’mizin 10 yıllık özlemiydi. 2014 yılı sonrası, ilçemizde 75 bin 573 metre şebeke hattıyla Atatürk, Çınarlık, Kaledere, Liseler, Çamurlu ve Ortayılmazlar Mahallelerinde 17 bin 415 potansiyel aboneye ulaştık. Ünye Fevzi Çakmak Mahallemizde doğal gaz çalışmaları başladı. 2018’de Burunucu ve Ortayılmazlar Mahallesi ile itfaiye ve otogarın olduğu alana kadar yatırımlarımız tamamlanacak. TOKİ’nin bulunduğu Gölevi Mahallesi’nde de çalışmalar başlayacak. Güzel Ünyemizi, göze ve gönüllere hitap edecek bir kimliğe kavuşturmak için sahil yolu üzerindeki Jandarma ile eski Devlet Hastanesi arasındaki 4 km’lik alanda, 180 binanın dış cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ünye ilçemizde, Fevzi Çakmak Parkı ve Sosyal Tesis Binası, kadınlar plajı, Yunus Emre Gençlik Kampı, Mavi Bayraklı Kırkevler Plajı, Dönerçeşme Meydan Düzenlemesi, Kazancılar Caddesi Dış Cephe İyileştirme Çalışması yapmış olup, ORMEK Şubemiz ile Hanımlar Lokalimizi de hizmete sunduk. İlçemiz için yatırımlarımız bundan sonra da artarak devam edecek.”

Başkan Enver Yılmaz’ın konuşmasının ardından, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri söz alarak Ünye ile ilgili görüş ve temennilerini paylaştı. Program, toplantının ardından düzenlenen yemek organizasyonuyla sona erdi.

Kaynak: iha