Ege Denizinde Kasırga Bekleniyor

Türkiye’nin merak ettiği kasırga konusunu Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklamasıyla doğruladı. Orta Akdeniz'de oluşması beklenen fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmekte ve bu durumda Türkiye’ye gelecek olan fırtınanın 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması bekleniyor.

120 KM RÜZGAR 75 KG YAĞIŞ!

Sözcü.com.tr'de yer alan habere göre Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen Alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz'de oluşması beklenen Fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.

METEOROLOJİ’DEN FIRTINA AÇIKLAMASI: TAKİP EDİYORUZ

Meterooloji yaklaşan fırtına hakkında takip ediyoruz açıklaması yaptı. MGM’nin haberi şu şekilde; Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır.

Editör: TE Bilişim