İçişleri Bakanlığında hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında 546 öğrenci iki ayrı uçakla İstanbul ve Çanakkale’ye uğurlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında bugün kent merkezi ve ilçelerinden gelen 364 öğrenci İstanbul’a, 182 öğrenci ise Çanakkale’ye uğurlandı. Proje kapsamında Diyarbakır ve 17 ilçesinden 4 bin 500 öğrenci İstanbul’u, 2 bin öğrenci ise Çanakkale’yi gezecek. Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve şube müdürleri katıldı.

“Diyarbakır’dan 6 bin 500 öğrenci”

Proje hakkında bilgi veren Vali Güzeloğlu, “İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bakan Süleyman Soylu öncülüğünde ‘Biz Anadoluyuz’ başlığı altında ülkemizin ve geleceğimizin en büyük değeri sevgili çocuklarımızın karşılıklı kaynaşması, bu vatanın her bir köşesindeki değerleri ve güzellikleri anlamaları adına başlatılan proje çerçevesinde Diyarbakır’ımızdan Çanakkale ve İstanbul’a gidecek öğrencilerimizi uğurluyoruz. Yüzlerindeki coşku sevinç her şeyin ötesinde. Bu proje kapsamında Diyarbakır’ın 17 ilçesinden 6 bin 500 çocuğumuzdan 4 bin 500’ü İstanbul’a, 2 bini de Çanakkale’ye gidecekler. İstanbul ve Çanakkale’de tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri görecekler. Oradaki valilerimizin ev sahipliğinde, kurumlarımızın işbirliğinde unutulmaz bir süre geçirecekler. Bu kapsamda özellikle Çanakkale’de bu toprakları vatan yapan imanın, bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan şuurun, koyun koyuna yatan, bu vatanın her bir köşesinden bütün evlatların mezarlarını ziyaret edecekler, atalarının ruhlarına Fatiha okuyacaklar. Bu ülkeyi onlar kadar kararlı bir şekilde savunma, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde geleceğe taşıma noktasında çok açık bir kararlılığı da ifade edecekler. Giden her çocuğumuzun dönüşünde bu duyguları kazandıklarını, bu coşkuyu büyük bir oranda paylaştıklarını görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu perspektifte işbirliği yapan valiliklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Teknik Lisesi öğrenci İlknur Tülay, Çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Çok mutluyuz. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Diğer öğrenciler de okullarını temsil etmenin heyecanını yaşadıklarını ve mutlu olduklarını dile getirdiler.
Kaynak: iha