Mersin’de yaklaşık 2 metre boyunda, 200 kilogram ağırlığında yunus balığı ölü olarak karaya vurdu. Yara ve darbe izleri olduğu gözlenen ölü yunus balığı, vatandaşların ihbarı üzerine belediye yetkilileri tarafından denizden çıkartılıp, götürüldü. Yoğun bir koku olmasına rağmen vatandaşların balığı fotoğraflamaya çalışması ise ilginç anlar oluşturdu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Parkı içindeki Mersin İdmanyurdu Meydanı yanında bir yunus balığının kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi ekipleri yunus balığının ölü olduğunu belirledi. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 200 kilogram ağırlığında olduğu tahmin edilen yunus balığında yara ve darbe izleri olduğu gözlendi. Balıktaki izlerin takıldığı ağlardan balıkçılar tarafından kurtarılmak istenirken oluştuğu tahmin ediliyor. Denizden yaklaşık 20 dakikalık çalışmanın sonucunda çıkartılan ölü yunus balığı, kamyonetle bölgeden götürüldü. Yoğun bir koku olmasına rağmen vatandaşların balığı fotoğraflamaya çalışması ise ilginç anlar oluşturdu.

Sahilde spor yaparken yunus balığını fark ettiğini söyleyen Aleyna isimli genç kız durumu yetkililere bildirdiğini dile getirdi. Aleyna ayrıca bölgede balığın ölmesinden dolayı çok koku olduğunu da ifade etti.
Kaynak: iha