Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir programa katılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Türkiye’de sorunların Ak Parti hükumeti ile başlamadığını söyleyerek, içlerinde bir takım çözülmeler ve bozulmalar olduğunu söyledi.
Bandırma’da Kuş Cenneti Festivali etkinlikleri çerçevesinde yapılan söyleşinin moderatörlüğünü CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm yaptı. Söyleşide gazeteciliğin demokratik yapısı üzerinde konuşmalar yapıldı.
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, demokrasi, basın özgürlüğü ile ilgili düşüncelerini ve gazeteci olarak yaşadıkları zorlukları anlattı. Gül, ’’Türkiye’de tutuklu gazeteciler sorunu devam ediyor. Televizyonlarımız ve gazetelerimiz tek ses haline gelmiş. İnsanların özgürce yazabilecekleri mecralar çok azaldı. Türkiye’de iyilik ve kötülük meseleleri çok. Türkiye’de sorunlar AK Parti Hükümeti ile başlamadı. Özgürlük, otoriterlik, kamplar sorunu. Her şey kötüye gidiyor. Benim esas altını çizmek istediğim taraf kötülükten kurtulmamız lazım. Yoksa AK Parti gitti her şey bitti böyle bir şey yok. Kendi içimizde bir takım birtakım çürümeler ve bozulmalar belki de önüne geçilemeyecek ebatlar var. Esas bu dönemin bizim açımızdan sıkıntısı bence bu olacak. Beni casuslukla suçladılar ama ben casus değilim deme gereğini duymuyorum. Hukuken söylemek gerekirse karar aşamasında casusluk suçlamamız düşürülmüştü. Artık bize mahkeme casus demedi. Ama ben kendimi savunmak durumunda değilim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında ifade ettiği gibi iddia sahipleri iddialarını kanıtlamak zorundadır. Dolayısıyla bu iddiayı ortaya atanlar bunu kanıtlasınlar’’ dedi.
Söyleşi dinleyicilerin soruları ile sona erdi.
Kaynak: iha