Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz gecesi suikast düzenlenmesi planlanan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki otelde şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yazıcı Turban Otel’de düzenlenen programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Etkinlikte, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Gecede 15 Temmuz’un kahramanlarından "Ömer Halisdemir’e Mektup" konulu yarışmada Muğla birincisi olan Tuana Öztürk, mektubunu okurken şehit yakınları, gaziler duygulu anlar yaşadı.

Muğla’ya yeni atanan Vali Esengül Civelek, yaptığı konuşmasında, şehit ailelerine, gazilere müteşekkir olduklarını, aziz şehitlerin kutsal emanetlerinin kendileri çok kıymeti ve önemi bulunduğunu söyledi.

Şehit aileleri ve gazilerle her zaman her yerde bir arada olmanın, kendileri için şeref ve görevlerin en yücesi olduğunu ifade eden Civelek, "Bu aziz vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin bize mirasıdır. Şehitlerimizin hatırasını sonsuza dek yaşatmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Bizler, tarihi şan ve zaferlerle dolu, bu güzel vatan için kanlarıyla canlarıyla nice destanları yazan milletin evlatlarıyız. 15 Temmuz gecesi de destan yazdık" şeklinde konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise 15 Temmuz’da meydanda olanların, tankların karşısında dik duranların o gün bir tarih yazdığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi yaşananların bir sene sonra daha iyi anlaşıldığını dile getiren Öztürk, "Bu toprakların çocukları olarak her zaman yiğitler yetiştirdik. Şehit ve gazilerimiz, onların çocukları olduğu sürece bayrağını, milletini seven, bayrağa ve millete aşık olan evlatlar olduğu sürece ne kadar hain olursa olsun, her türlü zorluğu yenecek güce sahibiz. Bu yurt bizim yurdumuz. Biz hep dik durduk, ne bayrağımızı indirdik ne ezanı dindirdik" dedi.

Kaynak: iha