Cem bir kez daha aklandı

Balyoz Davası’nda tutuklu olarak yargılanırken 3 yıl kaldığı cezaevinde yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tahliye olduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, sahte delil üreten askerler için çıkartılan yakalama kararına üzülmediğini, gerçeklerin ortaya çıkmasıyla eşinin bir kez daha aklandığını söyledi.

İzmir’deki ‘Askeri Casusluk’ adıyla bilinen davada sahte delil ürettiği iddiasıyla 6 askere gözaltı kararı çıkmasının ardından, gözler diğer davaların mağdurlarına çevrildi.

Balyoz Davası kapsamında 2011’de cezaevine giren ve 3 yılın ardından tahliye edildikten sona yaşama veda eden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, iki amiral ile 4 subay hakkında çıkartılan gözaltı kararını değerlendirirken “Üzüldüm diyemeyeceğim. Ama keşke Cem hayatta olsaydı ve ona sorsaydınız. Çünkü onu da sahte delillerle hapse attılar. Cem, görevdeyken herkes yanımızdaydı, etrafımızdaydı. Ya da biz yanımızda sanıyorduk. Cem ne zaman tutuklandı, çevremizdeki herkes kayboldu.

Gözaltı kararı çıkartılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’yu ailece tanırız. Cem, Güney Görev Grup Komutanı olduğunda Uğurlu da komodoruydu. Cem, Uğurlu’nun yüzüne karşı terfi edemeyeceğini söylemişti. Uğurlu terfi ettikten sonra bana ‘1. sıradan terfi ettiğini’ söylemişti. Ben de Uğurlu’ya; ‘Yıldızın ve şansın bol olsun’ diyerek mesaj vermiştim. Zaten Cem cezaevine girdikten sonra herkes gibi Uğurlu’da etrafımızdan kayboldu ve bizi yalnız bırakanlar arasına girdi” dedi.

‘Tertemiz ve masumdu’

32 yıllık evli olduğunu ve eşinin uzun görevleri nedeniyle genellikle denizde olduğunu vurgulayan Sevgi Çakmak; “Sadece 18 ay boyunca Hastane sürecinde ayrılmadık. Sahte delil üretenlerin ortaya çıkmasıyla Cem bir kez daha aklandı. Zaten tertemiz ve masumdu. Gerçekler ortaya çıksın isterim. Her zaman Cem’e ve diğer subaylara bunları yaşatanların hapse girdiğini görmek istediğimi söylüyorum. Gözaltı kararlarını duyduğumda kızım Dilara ile konuştuk. Cem’in herkesi affettiğini biliyoruz. Ama Cem’i toprağa koyanlar teker teker adaletin önünde hesap verecekler. Ben o günleri görmek istiyorum” dedi.
Gökhan Karakaş/MİLLİYET
Editör: TE Bilişim