Libya’da batan gemide kaybolan çarkçıbaşı İbrahim Öztürk’ün ailesinin İstanbul’daki evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor. İbrahim Öztürk’ün kızı Dilara Öztürk, “Kızı olarak içimden çok şey geçiyor ama kelimeler boğazımda takılıyor, fazla bir şey çıkmıyor. 20 yaşında bir kız için ’babamın ölüsüne de razıyım’ demek çok zor. ’Başı toprak görsün’ demek inanın çok zor” dedi.

Libya açıklarında 16 Mart’ta batan Tınaztepe isimli gemisinden kurtarılan mürettebat bugün İstanbul’a getirilirken, haber alınamayan mürettebatın evlerinde ise umutlu bekleyiş sürüyor. Gemide çarkçıbaşı olarak görev yapan 3 çocuk babası 54 yaşındaki İbrahim Öztürk’ün hüzünlü ailesi, yetkililerden bir açıklama beklediklerini belirtti.

Kasımpaşa’da ki evlerinde bekleyişlerini sürdüren Öztürk’ün 20 yaşındaki kızı Dilara Öztürk, canının çok yandığını, insanların kendisini bir günlüğüne kendisinin yerine koymalarını belirtti.

Şirketin elinden geleni yaptığını umduğunu dile getiren Dilara Öztürk, “Devletimizin elinden geleni yapacağına fazlasıyla inanıyorum. Kızı olarak içimden çok şey geçiyor ama kelimeler boğazımda takılıyor, fazla bir şey çıkmıyor. Benim canım çok yanıyor. Ben insanların kendisini bir günlüğüne benim yerime koymalarını istiyorum. Bu acıyı yaşayana kadar ben de hep işte geçmiş olsun, Allah rahmet eylesin Ama bu öyle bir şey ki; ölün mü var, yoksa kurtulmuş sağ bir insanı mı bekliyorsun bilmiyorsun. 20 yaşında bir kız için babamın ölüsüne de razıyım demek çok zor. Başı toprak görsün demek inanın çok zor. Buna sebep olan her kimse artık katlansın bir şeylere. Ben devletimden razıyım inanıyorum, güvenim sonsuz. Gereken neyse yapacak” dedi.

“Beş gün geçti hala ne ölüsü ne dirisi, en ufak bir bilgimiz yok”

İbrahim Öztürk’ün eşi Zerrin Öztürk ise ”Sonuç alamadığımız için çok üzgünüz. Beş gün geçti hala ne ölüsü ne dirisi en ufak bir bilgimiz yok. Devletimizden bir açıklama yapılmasını, elinden bir şey gelirse yapmasını istiyorum. Gelen mürettebatla iletişime geçemedik. Gemi batınca herkesin telefonu gemide kaldı. Bir ümit bekliyoruz. Şirket olsun devlet olsun ulaşabildiğimiz yerlere ulaştık. Herkes elinden geldiğini yapmaya çalışıyor. Beşinci gün herhangi bir sonuç yok sağ ya da ölü” diye konuştu.

Kaynak: iha