Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Göl Festivali’nin yarın Şenlik Yürüyüşü ile başlayacağını ve akşam ise Ünlü Sanatçı Ziynet Sali’nin konser vereceğini açıkladı.
Burdur Gölü’nün kurumasına ve Burdur Halkı’nı Burdur Gölü ile buluşturmak amacıyla Göl Festivali’ni düzenlediklerini belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Halk Plajı’nda basın mensuplarıyla festival programını paylaştı.
Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası, Burdur Gölü’nde yapılacak
Belediye Başkanı Ercengiz, Göl Festivali kapsamında konserlerin yanı sıra Burdur Gölü’nde Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası’nın da düzenleyeceklerini açıkladı.
Burdur Halkı’nı 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Göl Festivali ve Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası’na davet eden Başkan Ercengiz, “Burdur Gölü Festivalini yapıyoruz. Bugün başlayacağız ve üç gün boyunca da Burdur Gölü’nde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, hem Burdur Gölü’nün, asıl amacımız budur ki, kurumasına, su kaybına dikkat çekmek, hem de Burdur Gölü’nü unutmuş Burdur halkıyla gölü tekrar buluşturabilmek için düzenlediğimiz festival bugünden itibaren başlıyor. Bu festivalde neler var diye soracaksınız, üç gün boyunca şenlik yürüyüşümüz, halka açık ücretsiz ünlü sanatçıların konserleri, Ziynet Sali, Emre Aydın ile birlikte son günde daha önce Model gurubunun solisti olan Fatma Turgut’un konseri olacak. Bununla birlikte Türkiye Motosiklet Federasyonunun ortaklığında gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye resmi takvimine giren Su jeti ve Flayboard Şampiyonası’nı düzenleyeceğiz. Burdur Gölü’nde yarışmalar olacak. Bu yıl Türkiye’nin en kalabalık yarışmacısının katıldığı Su Jeti ve Flayboard sporcularının da katıldığı bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bu anlamda da Burdur’da da bir göl olduğunu, bu gölün kurumak üzere belli noktalarda sıkıntı yaşadığını, can çekiştiğini ve bu konuya dikkat çekip, yetkililerin bu konu için ne yapılacaksa, hep beraber yapmamız gereken bir festivalin duyurusunu yapmış olduk. Umuyorum güzel bir festival olacak. Amacımız Burdur Gölü’nün kurumasının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması ve en üst düzeyden yerel yönetime varıncaya kadar, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yaparak, bu gölün miras değil emanet olduğu bilinciyle, bizden sonraki nesillere aktarılabilmesini sağlamaktır” diye konuştu.
İlk antrenmanı flayboard sporcusu Uğur Püre yaptı
Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu ortaklığında Türkiye Resmi takviminde yer alan Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası öncesi Burdur Gölü’nde ilk antrenmanı, Flayboard Sporcusu Uğur Püre yaptı. Burdur Gölü’nün su jeti ve flayboard sporunun yapılması için çok uygun bir su alanı olduğunu vurgulayan Sporcu Uğur Piro, “Antalya Su Jeti ve Flayboard Kulübü’nden katılıyorum. Aynı zamanda ekip olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde gösterilere çıkıyoruz. Flayboard sporunu adrenalin seven kişilere tavsiye ederim. İnşallah Burdur yarışında da güzel bir sonuç çıkacak, arkadaşlarıma da şimdiden başarılar dilerim. İnşallah şampiyon olacağız. Burdur Gölü çok güzel, burası çoğu gölden daha güzel çünkü Türkiye’nin birçok yerine gidiyoruz. Flayboars sporu için hem düz, hem geniş bir alan, su kükürtlü cilde iyi geliyor, çamuru güzel, Burdur Gölü’nün kurumaması için bir şeyler yapılması lazım, önlem alınması lazımdır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha