Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında 2 yıl önce başlattığı ‘Olgun Kart’ projesinden yaklaşık bin 500 Tekirdağlı yaşlı vatandaş faydalanıyor. Proje kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar, 2 yıl içinde belediye bünyesinde kurulan kafelerde 1 milyon adet ücretsiz çay içti.
Yaşlıların hem sosyalleşmesi hem de ücretsiz çay içmesi açısından önemli görü0len proje kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi aylık yaklaşık 45 bin çayı, yaşlılara ücretsiz olarak dağıtıyor. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kuruluşundan kısa süre sonra başlattığı ‘Olgun Kart’ projesi yaşlı vatandaşları da memnun ediyor.
‘Olgun’ Kart ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Belediyemizin Mutlukent adı altında bir şirketi var. Bu şirket, çay bahçeleri işletiyor farklı mahallelerde. Vatandaşlarımızın çağdaş sosyal alanlara kavuşması ve bu alanlardan ekonomik olarak faydalanması adına kurulmuş bir şirket. Aynı zamanda da belediyenin taşeron diye tabir edilen işçilerini çalıştıran bir şirket. Yani hükümetin taşeronu kaldırma adına söylediği şeyi biz 2 yıl önce yaptık” dedi.
2 YILDA 1 MİLYON BARDAK BEDAVA ÇAY DAĞITILDI
65 yaş üstü vatandaşların bu olgun karttan faydalanabildiğini hatırlatan Eşkinat, “65 yaş üstü vatandaşlarımıza, biz Olgun Kart veriyoruz. Aşağı yukarı bin 500 vatandaşımız bundan faydalanıyor. Bu da ayda 45 bin çay yapar, yılda 50 bin bardaktan fazla çay demek. 2 yıla bakarsak da 1 milyon bardağa yakın çayı bilabedel 65 yaş üzerindeki Süleymanpaşalı vatandaşlarımıza Mutlukent vasıtasıyla ulaştırmışız. Bu bir sosyal hizmettir. Yaşlılarımıza vefa borcumuzu ödemek adına, onların evden sosyal hayata dahil olması adına ve birlikte iletişim kurabilmeleri adına önemli bir hizmet diye düşünüyoruz. Bunu da sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Belediyenin Olgun Kart hizmetinden faydalanan Sabahattin Demir isimli vatandaş, “Belediyemiz çok güzel çalışıyor. Bu hizmeti de çok iyi. Daha iyisi olamazdı. Yaşlılara barınacak bir yer yapmaları önemli. Daha ne diyelim. Türkiye’nin 81 iline bu projeyi öneriyoruz. Başarıların devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
İlk çıktığı andan beri Olgun Kart’ı kullandığını belirten Şükrü Güngör de, “Her gün geliyorum buraya. Burayı seviyorum. Yetkililerden Allah razı olsun” dedi.
Bir başka Olgun Kart kullanıcısı Şeref Ergün de, “Allah belediyemizden de, belediye başkanımızdan da razı olsun. Çok güzel bir uygulama. Belediyemize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha