Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın bu yıl 30’uncusu düzenlendi.

Anadolu Yakası Kanlıca İskelesi’nde, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın startını verdiği yarış, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son buldu. Yaklaşık 6,5 kilometrelik yarışa, 54 farklı ülkeden bin 200’ü yabancı, toplamda 2 bin 419 yüzücü katıldı.

BU yıl 30’uncusu düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bugün yapıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen yarışa 55 ülkeden 2 bin 400 yüzücü katıldı. Yaklaşık 6,5 kilometrelik yarışta kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç, erkeklerde Doğukan Ulaç genel klasmanda birinci oldu. Yarışmadan önce düşüncelerini ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, “Kıtalararası yüzme yarışı diyoruz ama aslında bu kıtalar üstü bir yüzme yarışı çünkü bu yıl 55 ülkeden katılımcımız var” dedi.

Asya’dan Avrupa’ya doğru 30 yıldır yapılan ve Kanlıca’da başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan, dünyada iki kıta arasındaki tek yarış Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bugün gerçekleşti. 2 bin 400 yüzücünün heyecan dolu mücadelesini, etkinlik alanında binlerce sporsever takip etti. 6,5 kilometrelik parkurun sonunda dereceye giren isimlere plaket ve madalya verilirken İstanbul Boğazı’nın en hızlı isimleri Samsung’un ürünleriyle ödüllendirildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda birinciliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Doğukan Ulaç, 46 dakika 58 saniyelik derecesiyle kazandı. İlk üçe girenlerin ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal verdi.

Erkeklerde yarışmada birinciliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Doğukan Ulaç, 46 dakika 58 saniyelik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Türk yüzücü Erge Can Gezmiş 47 dakika 14 saniyelik derecesiyle ikinci, ABD’den Alexander Kostich ise 47 dakika 41 saniyelik zamanı ile üçüncü oldu.

Kadınlar genel klasmanda ise; Türk sporcu Hilal Zeynep Saraç, 50 dakika 30 saniyelik derecesiyle birinciliği kazandı. İkinci sırayı, 50 dakika 40 saniyelik süresiyle Buse Topçu alırken, üçüncü sırada da 10 saniye farkla ABD’li Amy Dantzler yer aldı.

Asya Kıtası’nda başlayıp Avrupa Kıtası’nda tamamlanan yarış, kadınlar ve erkeklerde 12 farklı yaş kategorisinde düzenlendi. En küçük sporcunun 14, en büyüğünün de 89 yaşında olduğu yarışmada en doğru sonucu bulabilmek için sporcuların bileklerine chip takıldı.

ONUR KONUKLARI DA YARIŞI İZLEDİ

Olimpiyat Şampiyonu ve IOC Yönetim Kurulu Üyesi yüzücü Zimbabweli Kirsty Coventry ve Olimpiyat Şampiyonu, dünya rekortmeni atlet ve Uluslararası Atletizm Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Sergey Bubka 30’uncu kez düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı izleyenler arasındaydı.

“Dünyada eşi benzeri yok”

Ödül töreninin ardından gazetecilerin organizasyonla ilgili sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, iki kıtayı birleştiren organizasyonun bir benzerinin dünyada olmadığını söyledi.

Kaynak: iha