Bin günde, bin 71 gölet yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bin günde inşa edeceği bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar arazi suyla buluşacak Orman ve Su İşleri Bakanlığının bin günde inşa edeceği bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar arazi suyla buluşacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce bin günde bin göleti tamamlayarak 1 milyon 700 bin dekar zirai araziye su temin eden Bakanlık, projenin 2. etabını devreye sokarak 2019 sonuna kadar bin 71 adet göleti bitirecek.

Bakan Veysel Eroğlu tarafından 1 Ocak 2016'da başlatılan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında yapılacak bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar zirai araziye su temin edilecek.

"Kırsal kalkınmayı artırarak, ek istihdam alanları oluşturacağız"

Projeye ilişkin bilgi veren Eroğlu, gölet ve sulama tesislerinin kırsal kalkınmanın anahtarı olduğunu belirtti. Kırsal kesimdeki zirai arazileri suya kavuşturmak için gölet yapımına ağırlık verdiklerini aktaran Eroğlu, şunları kaydetti: "Daha önce bin günde bin göleti tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi de bin 71 göleti bin günde tamamlamayı hedefliyoruz. Yılbaşından bu yana 35 göleti bitirdik. 543 adet gölette inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 286 adet gölet proje yapım aşamasında, 207 adet gölet ise planlama safhasında. Biz 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 15 milyar Türk lirası harcayarak bin 71 göleti tamamlamayı hedefliyoruz. Bu proje ile 1 milyar 800 milyon metreküp suyu depolayarak, 3 milyon 200 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacağız. Böylece kırsal kalkınmayı daha çok artırarak, ek istihdam alanları oluşturacağız."

Editör: TE Bilişim