Türkiye Bilişim Derneğinin (TBD) 33. Ulusal Bilişim Kurultayı “Bilişim ve Demokrasi” ana temasıyla 8-9 Aralık 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.
TBD’nin 33. Ulusal Bilişim Kurultayı “Bilişim ve Demokrasi” ana temasıyla 8 Aralık Perşembe günü Sheraton Ankara Hotel’de başlayacak. Kurultayda iki gün boyunca bilişim, internet, yeni medya, demokrasi alanlarında davetli katılımcılar konuşmalar yapacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yapmasının öngörüldüğü Kurultayda, ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, CEPIS Başkanı Byron Nıcolaıdes, TBD Yönetim Kurulu Başkan İlker Tabak, Bilişim’2016 EYK Başkanı Ersin Taşcı’nın konuşma yapması bekleniyor.
Etkinlik kapsamında 8 Aralık 2016 tarihinde 13.30-15.00 saatleri arasında “İnternet, Yeni Medya ve Demokrasi” başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. B. Zakir Avşar tarafından yönetilecek panelde TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar da bir konuşma yapacak.
Etkinlik kapsamında ayrıca ‘İşitme Engelliler Konuşuyor: e-devlette engel yok’, ’5G’ye Yolculuk’, ’Siber Tehditler ve Kritik Altyapıların Güvenliği’ konularında paneller düzenlenecek. Kurultayın ikinci günü olan 9 Aralık 2016 tarihinde ise ’Siyasetçi Bakışıyla e-demokrasi’, ’Milli Güvenlik ve Siber Tehditler’, ’Girişimcilik ile Kadınların Ekonomik ve Sosyal Yaşama Katılımının Artırılması’, ’Bulut Teknolojileri, Büyük veri ve Demokrasi’, ’Sivil Toplum Kuruluşlarının Demokrasiye Katılımında Bilişim, Ulusal Güvenlikte Siber Güvenliğin Konumu’, ’Demokrasinin Gelişen Yüzü: Mobil Devlet ve Nesnelerin İnterneti’, ’Bilişim Hukuku ve Demokrasi’ başlıklarında konuşmalar yapılacak.
Öte yandan kurultayda ‘Bilişim Dünyasının Girişimci Yüzleri’ temalı TBD Genç Çalıştayı da düzenlenecek. ’Güçlü Demokrasi, Güçlü Devlet için Bilişimin Yol Haritası’ isimli kapanış oturumunda ise konferans süresince çalıştaylarda ve panellerde tartışılan konulardan yola çıkarak, bilişim ve demokrasinin etkileşimi sonucunda belirli alanlarda (milli güvenlik, kamu güvenliği, yerli donanım/yazılım endüstrisi, özgürlükler) ortak akılla oluşturulmuş yol haritası “Sonuç Bildirgesi” olarak kamuoyunun görüşüne sunulacak. Sonuç bildirgesinin hemen ardından ise ‘Bilişim Hizmet Ödülleri’, ‘ Bilim Kurgu Öykü Yarışması Ödülleri’, ve ‘Destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri’ takdim edilecek.
Kaynak: iha