Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Palamut Festivali’nde 2 ton balık vatandaşlara ikram edildi. Dev ızgaralarda ve tavalarda pişirilen palamudun tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, festival renkli görüntülere sahne oldu.
Bayrampaşa Belediyesi eski Bayrampaşa Cezaevi alanında palamut festivali düzenledi. Ustaların özenle pişirdiği 2 ton palamut uzun kuyruklar oluşturan 5 bin kişiye ikram edildi. Festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlar balığın tadına bakabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Festivalde Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlenen vatandaşlar, tava ve ızgara halinde ikram edilen palamutların tadına baktı. Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de vatandaşlara palamut ikram etti.
“5 binin üzerinde palamut hazır”
Palamut sezonu sona ermeden festival yapmayı istediklerini ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, “Biz istedik ki sezon bitmeden Bayrampaşa’da bir Palamut Festivali yapalım, halkımızı palamut ile buluşturalım. 5 binin üzerinde palamut hazır. Hem Karadeniz ezgileri var, horon var, bir taraftan Anadolu ezgileri var. Bayrampaşa’yı biz Karadeniz ezgileriyle, palamutla buluşturuyoruz. Vatandaş ile ne kadar temasa geçerseniz, ne kadar iç içe olursanız vatandaş, sizi o kadar çok sever. Bu nedenle onlarla birlikte bu etkinliğin içerisinde beraberiz" dedi.
2 ton balığın dağıtıldığı festivale katılan vatandaşlar da beğenilerini dile getirdi. Pazar gününü festivalle geçirmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar festivalin her yıl yapılması talebinde bulundu.
Kaynak: iha