Bursa’da 19 yaşındaki basketbolcu Esra Çavuşoğulları’nın kalp krizi sonucu ani ölümü spor camiasını yasa boğdu. Genç sporcunun acılı babası, "Tek çocuğum. Her şeyimi onun üzerine kurmuştum. Kendimde değilim. Sanki antrenmandan dönecek gibi hissediyorum" dedi.
Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi takımlarından Bursa Zeytin Gençlik Spor Kulübü’nün 19 yaşındaki oyuncusu Esra Çavuşoğulları, dün gece saat 05.00 sıralarında evinde aniden fenalık geçirdi. Babasının 112 Acil Servis ekiplerine haber vermesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, genç kıza ilk müdahaleyi yaptı. Ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Esra Çavuşoğulları, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Esra’nın evinde ise büyük üzüntü yaşandı.
“ANTRENMANDAN DÖNECEK GİBİ HİSSEDİYORUM”
Genç sporcunun ani ölümü ailesi ve takım arkadaşlarını yasa boğarken, baba Çavuşoğulları, kızının ölümüne inanamadığını ifade etti. Acılı baba Ahmet Çavuşoğulları, kızının hiçbir sağlık problemi bulunmadığını belirterek, “Tek çocuğum. Her şeyimi onun üzerine kurmuştum. Ben hala kendimde değilim. Antrenmandan dönecek gibi hissediyorum. Geçenlerde antrenmanı kaçırdı diye üzülmüştü. Ben de stres yapmamasını söylemiştim. Hiçbir sağlık problemi yoktu. Okulunda, sporunda başarılıydı. Öğretmenleri, hocaları çok takdir ederdi. Beslenmesine de çok dikkat ederdi” dedi.
Esra Çavuşoğulları, yarın öğle namazını müteakip Yeni Karaman Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Kaynak: iha