Ankara Büyükşehir Belediyesi, Toptancı Hali’nde günlük balık denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerle başta balık olmak üzere su ürünlerinin sofralara taze ve sağlıklı ulaşması sağlanıyor. Kontroller sonucunda bayat veya sağlıksız balıkların imha edildiğini belirten yetkililer, boyut ve türlerine göre standartların altında olduğu tespit edilen balıkların ise yem fabrikalarına gönderildiğini kaydettiler.

Başta balık çeşitleri olmak üzere 20’nin üzerinde su ürünü, farklı kasalardan alınan numunelerin kontrolden geçirilmesinden sonra vatandaşlara sunulmak üzere perakende satış tezgahlarına taşınıyor. Toptancı Hali’nde gerçekleştirilen düzenli kontrollerin olumlu etkisine vurgu yapan yetkililer, son zamanlarda yapılan denetimlerde kayda değer oranda bayat balığa rastlanmamasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler.

Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’den gelen günlük taze balık, Başkent sofralarının gözdesi. Av mevsimi süresince Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de avlanan balıklar günlük olarak saat 04.00 ile 09.00 arasında Toptancı Hali’ne ulaşıyor. Balıkçılıkta av sezonunun 1 Eylül’de açıldığını hatırlatan yetkililer, son günlerde Toptancı Hali’ne günde ortalama 4- 5 bin ton balık geldiğini, bu miktarın geçmiş yıllara kıyasla az olduğuna dikkat çektiler. Hamsi, sardalya ve istavrit balıklarının hem mevsimi olması hem de uygun fiyatıyla en çok tercih edilen deniz balıkları arasında ön sıralarda yer aldığını belirten yetkililer, baraj, göl, gölet ve ırmaklarda avlanan kefal, sazan ile üretim çiftliklerinde yetiştirilen alabalık, çupra, levrek ve yayın gibi balıkların da balıkçı tezgahlarının değişmez ürünleri olduğunu söylediler.
Kaynak: iha