Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın davetlisi olarak Tekirdağ’a gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ‘Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi’ ve ‘Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nin açılışlarına katıldı.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencilerine hizmet verecek olan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’den Tekirdağ’a gönül dolusu sevgi ve selamlar getirdiğini söyleyerek, “Tekirdağ’da bulunmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum, hele Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak Anadolu Üniversitesi’nden yetişmiş bir öğrencimi, Eskişehir ile bağı çok yakın olan bir hemşerimin davetini alınca, birde sürpriz yapınca bana, beni çok şaşırtan. Demek ki hizmet ederseniz, kamu için, halk için vefa duygusu duyanlarda olabiliyor dedirten kardeşimin davetini alınca birde ismini senin bir yola veriyoruz deyince iki elim kanda olsa geleceğim dedim ve yollara düştük. Geldiğime çok memnunum Tekirdağ’ı böylesine gelişmiş ve gelişmekte olan Süleymanpaşa ilçesinde yapılan hizmetleri görünce, gerçekten gurur duydum. Eskişehir’i örnek aldığını sayın başkanımız ifade ediyor hakikaten bizden de bazı projeler istedi bizde elimizden geldiğince kendisine yardım etmek istedik ve ipuçları verdik artık kendisini tutabilene aşk olsun. Bundan sonrada, aklımız, dağarcığımız yettikçe her türlü bilgiyi vermeye devam ediyoruz” dedi.
Büyükerşen, NKÜ’nün kısa sürede büyümesinden gurur duyduğunu ve Tekirdağ’ın gelişmesine çok olumlu etkide bulunacağını da sözlerine ekledi.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise halkın kendine hizmet edenleri asla unutmadığını ve bağrına bastığını belirterek, “Bütün Türkiye’de bir örnek oluşturan, sevgili hocam Yılmaz Büyükerşen gittiği her yerde yurttaşların büyük sevgisiyle karşılaşıyor. Bizde yola çıkarken hocamızı örnek aldık. Hocam benim rektörüm, onun geliştirdiği üniversitede okuma fırsatı bulduk. Allah nasip etti, yıllar sonra doğduğum ve doyduğum kenti yönetme fırsatını bana sizler verdiniz. Burası da Eskişehir gibi bir üniversite kenti 35 bin öğrencisi olan NKÜ’nün ana kampüsü burada, 22 bin öğrencimiz burada eğitim görüyor. Üniversitenin Eskişehir’i nasıl geliştirdiğini biliyoruz. Şimdi aynı yöntemleri ve yolu izleyerek NKÜ’nün ve diğer üniversitelerin bu bölgeye vereceği katkının inancı içinde yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i kendine idol olarak seçtiğini kaydederek, “O’nun hizmetlerine, onun getirdiği sosyal demokrat belediyecilik felsefesine erişebilmek umuduyla hizmetlerimize başladık. Sayın hocamı bu gün Tekirdağ’da görmekten son derece hem mutluyuz hem gururluyuz. Yılmaz Büyükerşen caddemizin açılışına gelmesi bizi ayrıca onurlandırdı” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nin binasını Süleymanpaşa Belediyesi’ne tahsis eden Ahmet Erensoy’a ve binanın mobilyalarını karşılayan şirket yetkilisine plaket takdimi yapıldı. Daha sonra gençlik merkezinin içini gezen heyet Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Caddesi’nin açılışını yapmak üzere açılışın yapılacağı alana yürüdü.
Adının verildiği caddenin açılışında kısa bir konuşma gerçekleştiren Yılmaz Büyükerşen, daha önce bir defa Tekirdağ’a geldiğini anlatarak, “Böyle bir Tekirdağ yoktu, bu gelişimde, gerek Süleymanpaşa ilçesi, gerek büyükşehir hudutları içerisinde gördüklerim, Eskişehir’i geçmek üzeresiniz. Belki nüfus bakımından değil ama, büyüklük yüzölçümü bakımından değil ama, vizyon olarak geçmek üzeresiniz. Benimde bir katkım olduysa sayın belediye başkanlarına, kendimi çok mutlu addediyorum. Burada çok güzel sözler duydum, kadirbilir Tekirdağlılara minnet ve şükran borçluyum, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin savunucusu Tekirdağlılar, kadirbilirliliğinize çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Daha sonra protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek caddenin açılışını gerçekleştirdi.
Kaynak: iha