Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Ata’yı Anma Yat ve Optimist-Laser Yarışması, ödül töreniyle son buldu.

Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübünün işbirliğiyle düzenlenen Ata’yı Anma Yat ve Optimist-Laser Yarışmasının bu yıl 8’incisi gerçekleştirildi. 10 Kasım Ata’yı Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın ilk gününde Optimist ve Laser klasmanında genç sporcular yarıştı. 18 teknenin katıldığı klasmanda 65 sporcu yarıştı. Yarışmanın ikinci gününde ise Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer’in verdiği start ile 45 yetişkin sporcu yarıştı.

Dereceye giren sporcular Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübünün katıldığı ödül töreniyle kupalarını aldı. 24 No’lu Plaj’da düzenlenen ödül töreninde Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Adsız, her yıl ‘10 Kasım’a özel düzenlenen Ata’yı Anma Kupası Yat ve Yelken Yarışması ile Ulu Önder Mustafa Kemal’i anmanın gururunu taşıdıklarını söyledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, "Atamızı anmak için düzenlediğimiz yelken yarışını Konyaaltı’nda geleneksel hale getirdik. Böylesi anlamlı bir etkinliğe katılan tüm yarışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha Atamızı ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Böcek, ’Konyaaltı Belediyesi Ata’yı Anma Kupası Yat Yarışları’nda dereceye giren isimlere kupalarını verdi.

Yarışmanın ilk günü ‘Optimist Genel’ klasmanında mücadele eden sporculardan Adil Deniz Doğrular birinci olurken, Duru Akkış ikinci, Kaan Tuncel üçüncü oldu. ‘Optimist Juniar’ kategorisinde ise Adil Deniz Doğrular birinci, Duru akış ikinci, Candan Sarıgöz üçüncü oldu.

‘Optimist Kızlar’ kategorisinde mücadele eden sporculardan ise Duru Akkış birinci olurken Mine Barkın ikinci, Öykü Şengün üçüncü oldu. ‘Lazer’ klasmanında ise Eda Ellialtı birinci, Arda Hürmeydan ikinci, Melih Yılmaz Günay üçüncü oldu.

Ata’yı Anma Kupası Yat ve Yelken Yarışması’nın ikinci günü ise ‘Yetişkinler Genel’ A grubunda Hasan Sarvan "Fulyam" adlı tekne ile birinci oldu. Abdurrahman Özdemir "Manna" isimli tekneyle ikinci, Michel Van Mannekees ise "Lapis" adlı tekne ile üçüncü oldu. B grubunda Ahmet Us birinci, Mehmet Adsız ikinci, Levent Özden üçüncü oldu. C grubunda Andreas Volke birinci, Cem Açıkbaş ikinci, Ömer Hakan Oğuzalp üçüncü oldu. D grubunda ise Hakan Küllahçı birinci, Sertan Okutan ikinci, Bülent Emin Çakmaktepe üçüncü oldu.
Kaynak: iha