Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı turizmcilere seslendiği toplantıda, 2016 yılında Türkiye turizm sektörünün bir dar boğazdan geçtiğini kaydederek, “Ama bakın ihracatçılarda benzer sıkıntılar ile karşılaştı. Bu darboğazı çantalarını alıp bütün dünyayı fellik fellik dolaşarak en az zararla nasıl atlatırız diye kendileri bizzat koşturuyorlar. Ama iş asıl sahibinde bitiyor. O bakımdan sizlerin bu konulardaki katkılarına Türkiye’nin daha çok ihtiyacı var” dedi.

Bakan Avcı, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği temasları kapsamında turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Avcı, Türkiye’nin dünya turizmindeki yerine vurgu yaparak, en geç 2020 yılına kadar Türkiye’nin dünyada ilk 3’e girebileceğini kaydetti. Türkiye turizminin tanıtıma daha fazla önem vermesi gerektiğini belirten Bakan Avcı, “Önümüzdeki yıllar inşallah bugünden çok daha iyi olacak. Nereden biliyorsunuz? Diyeceksiniz. Çünkü biz sadece deniz, kum, güneş diyerek dünyada 6. büyük destinasyon olduk. Avrupa’da 4. büyük destinasyonuz. Tüm diğer özellikleri de işin içerisine kattığınız zaman inşallah ilk 3’e girmemek için hiçbir nende yok. Yeter ki gayretlerimizi daha çok arttırmaya, kendimizi daha çok tanıtmaya özellikle dış pazarlarda daha çok tanıtmaya biraz daha adamış olalım. Turizm sektörü o açıdan biraz daha hareketlenmeye ihtiyaç duyan bir sektör. Biz devlet olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Dış İşleri Bakanlığı olarak sahip olduğumuz potansiyeli tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu bizden çok sektörün koşturmasına ihtiyaç duyan bir alan. Eğer el ele verirsek sektör bu işi daha yoğun bir şekilde katkıda bulunursa emin olun biz 2018’de, 2019’da bilemediniz 2020’de ilk üçü zorlarız, potansiyelimiz buna çok müsait” diye konuştu.

“İnşallah önümüzdeki dönemde sizlerle Arapları muhakkak buluşturalım”

Konuşmasında Afyonkarahisar’a özellikle Arap turistlerin gelmesi için bir takım faaliyetler yürütülmesi gerektiğine işaret eden Bakan Avcı, kentin bu yöndeki potansiyelinin büyük olduğunu da söyledi. Arap turizm temsilcileri ile temasa geçilmesi gerektiğini belirten Bakan Avcı şunları söyledi:

“Afyon’da pek çok imkan var biz daha önce biz onları Afyon’a getirmek için bir çalışma yapmıştık fakat araya başka şeyler girdi. İnşallah önümüzdeki dönemde sizlerle Arapları muhakkak buluşturalım. Gerekirse konu ile ilgili bir toplantı düzenleyelim. Hatta küçük bir fuar gibi çalışma düzenleyelim ve siz oralarda muhataplarınızla bir an önce temasa geçin.”

“Batıda estirilen dezenformasyon kampanyaları neticesinde Türkiye 2016’da dar boğazdan geçti”

Konuşmasında son olarak Türkiye turizminin 2016 yılını değerlendirerek devam eden Bakan Avcı, “2016 yılı pek çok açıdan turizm sektörü için sıkıntılı geçti. Önce Rusya ile yaşadığımız uçak krizi arkasında Türkiye’de bazı terör olayları sebebiyle batıda estirilen dezenformasyon kampanyaları neticesinde Türkiye 2016’da dar boğazdan geçti. Ama bakın ihracatçılarda benzer sıkıntılar ile karşılaştı, reel sektörler bazı sıkıntılar ile karşılaştılar. Ama ihracatçıların faaliyetlerini herhalde sizlerde takip ediyorsunuzdur bu darboğazı çantalarını alıp bütün dünyayı fellik fellik dolaşarak en az zararla nasıl atlatırız diye kendileri bizzat koşturuyorlar. Evet hükümetimizde, ekonomi bakanlığımızda onlara koordinasyon konusunda destek oluyor. Ama iş asıl sahibinde bitiyor. O bakımdan sizlerin bu konulardaki katkılarını daha çok Türkiye’nin ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Toplantı saha sonra Bakan Avcı’nın turizm temsilcilerinin sorularını yanıtladığı ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen 2. bölüm ile devam etti.
Kaynak: iha