Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış Belediye Başkanlığınca yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını yaptı.

Sarıkamış Belediye Başkanlığınca yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışında konuşan Arslan, “Size daha iyi hizmet ede bilmek için, size çok daha hızlı bir şekilde hizmet edebilmek için, size vesayet odaklarının olmadığı prangaların ayağımıza takılmadığı bürokratik oligarşinin olmadığı bir ortamda çok daha büyük hizmetler edebilmemiz için büyük bir fırsatı önünüze getirdik. Kapınıza getirdik dedik ki, sözde milletin kararda milletin. Ve 16 Nisan’da inşallah Sarıkamışlı her zaman ki gibi kendine hizmet edeni bildiği için ona destek veriyor. 16 Nisan’da da Sarıkamışlı kendine hizmet edenlerin farkın da hizmetkarlığının farkında ve Allah’ın izniyle Sarıkamış rekor kıracak” dedi.

Sarıkamış’ın rekoruyla Kars’ın rekoruyla Türkiye’nin rekoruyla çok daha hızlı büyüyeceğiz diyen Bakan Arslan, “Çok daha hızlı gelişeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın, kim istemiyor. Ülkenin büyümesini istemeyenler. Kim istemiyor terör örgütleri, kim istemiyor Dünya lideri ülkeler arasında hızlı bir şekilde emin adımlarla yürüdüğümüzü gören dış güçler istemiyor. Bütün bunlara inat diyoruz ki 14 yıldır yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sizden istirhamım geleceğinize, geleceğimize, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine sahip çıkacağımız daha müreffeh bir Türkiye için 16 Nisan iyi bir fırsattır” şeklinde konuştu.

“Türkiye büyürse, Türkiye güçlenirse Türkiye yanlışa izin vermez”

Türkiye’nin Suriye’de garibanların üzerine kimyasal silahlar atılmasına izin vermeyeceğini ifade eden Bakan Arslan, “Bakın değerli hemşerilerim 14 yıldır bu Ülke 3.5 büyümüş Allah hepinizden razı olsun sayenizde siz güçlü destek verdiniz size hizmet edenler 3.5 kat büyüttü. Ama inanın ve emin olun ki, eğer onların engellemesi onların prangaları onların vesayetleri onların dış güçleri hizmet etmek zorun da olmasaydı biz bugün on kat büyümüş bir Sarıkamış’ı 10 kat büyümüş Türkiye’yi konuşurduk. İşte bütün korkuları bu Türkiye büyürse Türkiye güçlenirse Türkiye yanlışa izin vermez. Türkiye Suriye de garibanların üzerine kimyasal silahlar atmaya izin vermez. Türkiye Dünyada ki mazlumların ve mağdurların hamisi olur onlarla ilgili istediğimiz gibi at oynatmamıza izin vermez diye düşünüyorlar ve engellemeye çalışıyorlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tesislerin yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Bakan Ahmet Arslan ve Milletvekili Selahattin Beyribey’e çeşitli hediyeler verdi.

(IÇ-ÖZ-Y)

07.04.2017
Kaynak: iha