“BAHRİYE İLE BİRLİKTE BAHRİYE İÇİN”

Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Bahriye Haftası’, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Deniz Harp Okulu’nun organize ettiği ‘Bahriyeli Haftası’  9 Mayıs – 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye’de askeri gemi inşa alanında önemli projelere imza atan STM, denizcilik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirecek etkinliklere de destek veriyor. STM, Deniz Harp Okulu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Bahriye Haftası’nın ana sponsoru oldu. Sivil ve asker bahriyeliler ile bahriyeli adaylarının etkileleşim içinde bulunabilecekleri organizasyon 9 Mayıs 2016 – 13 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
“Bahriyeliler Buluşuyor” sloganıyla uluslararası boyutta basına açık olarak icra edilecek Bahriye Haftasında; Geleneksel Kuzu Günü, Uluslararası Denizcilik Yarışmaları, Misafir Bahriyeliler Günü, Savunma & Denizcilik Semineri ve Fuarı, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı gemilerin halkın ziyaretine açılması, Uçak-Helikopter ve SAT-SAS komandolarının özel gösterileri, Gemicilik ve Denizcilik Yarışmalarının yanı sıra çeşitli faaliyetler icra edilecek.
45 ülkeden konuklar katılacak
Etkinliklere 45 ülkeden konukların katılması bekleniyor. Bahriyeli Haftası boyunca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik unsurlarından toplam 16 gemi, uçak ve helikopter görev alacak. Organizasyon kapsamında düzenlenecek yarışmalara katılacak ülke sayısı ise 10. 75 standın kurulacağı etkinliklere, yaklaşık 100 askeri okul, lise ve üniversite katılacak.
Etkinliklerin ana sponsoru olan STM, “Bahriye ile Birlikte Bahriye İçin…” anlayışıyla hareket ederek bir çok önemli projeye imza attı. STM, Türkiye’nin son yıllarda askeri denizcilik alanında gösterdiği ilerlemeler doğrultusunda askeri gemi inşa ve modernizasyon konularında bilgi birikim ve tecrübesini yoğunlaştırdı. Milli ve uluslararası askeri deniz projelerinde Suüstü ve Denizaltı Gemileri ile Askeri Tesis/Tersanelere yönelik Gemi İnşa & Modernizasyon ve Bakım/Onarım faaliyetlerinde anahtar teslim mühendislik hizmetleri sunuyor.
Devrim niteliğinde proje: MİLGEM
STM, bir devrim niteliği taşıyan MİLGEM Projesi kapsamında; gemi dizaynından ana tahrik sistemi dışında kalan diğer tüm sistemler ile inşa ve donatım süresince ihtiyaç duyulacak tüm hizmetlerin sağlanması görevlerini üstlendi. Projenin devamı olan 3. ve 4. Gemilerin inşası sürecinde de benzer sorumlulukların yanı sıra Ana Tahrik Sisteminin tedarik ve entegrasyon sorumluluğu da STM’ye verildi. Türkiye’den yaklaşık 3000 Km. uzakta Karaçi Tersanesinde, yeni bir dizayn olan Denizde İkmal Tankerinin inşaasını kapsayan, örneği olmayan ve ihracat kapsamında gerçekleştirilen en büyük askeri gemi projesi olan Pakistan Denizde İkmal Tankeri Projesi’ni de yürütüyor.
Ayrıca, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile AY Sınıfı Denizaltı Modernizasyon Projeleri’nde görev alan STM, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 2023 hedefi doğrultusunda, ulusal denizaltı dizayn ve inşa yeteneğine ulaşılmasına katkı sağlamak ve bu oluşum içerisinde yer almak üzere faaliyetlerine devam ediyor.

 
 
 
 
Editör: TE Bilişim