30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yıldönümü Artvin’de törenle kutlandı. Kutlamalara katılımın az olması dikkat çekti.

Artvin Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Doğanay, Garnizon Komutanı Çerçi ve Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan’ın askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Bakım Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Karkili okudu.

Karkili, Türk ordusunun, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, omuz omuza vererek yaptığı var olma mücadelesinden, destansı bir zaferle çıkışının yıldönümü olduğunu dile getirerek Atatürk’ün "Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez" mesajını hatırlattı. Karkili, "Türk’ün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. ’Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı olan Türk milletinin inanç ve azminin zaferidir. Bu zafer yüce Türk ulusunun; bütün dünya devletlerinin ’tükendi’ dediği bir anda, vatanın işgali karşısında şahlandığı, yurdun her köşesinden ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla sımsıkı kenetlenerek, hürriyet ve istiklali için giriştiği milli mücadelede, Türk birlik ve beraberliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gösterdiği eşsiz bir zaferdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 30 Ağustos konulu şiirler okundu. Tören Artvin Gençlik Merkezi öğrencileri ve askeri tören kıtasının geçişiyle sona erdi. Artvin Valisi Doğanay, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Törene protokolün dışında az sayıda vatandaşın katılması dikkat çekti.
Kaynak: iha