Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından Çanakkale Zaferinin 102’inci yıl dönümünde misafir edilen Arap gazeteciler Çanakkale Zaferi ve yeni yapılan 1915 Çanakkale Köprüsünü değerlendirdi. Arap sosyal medya fenomenleri Türkiye’nin bölgesinde her geçen gün büyüdüğünü son dönemde Avrupa’da yaşanan sıkıntıların Türkiye’nin büyüklüğünü gösterdiğini söyledi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümünde misafir edilen Suudi gazeteci, televizyoncu ve sosyal medya fenomenleri Şehitlikleri ve Abideyi gezip bilgi aldı. Resmi törenler için Çanakkale’de bulunan gazeteci Mansour Aldajani, “Bugün bütün Müslümanlık adına tarihi bir gündür. Yeni Türkiye bugün doğmuştur. Bu topraklarda büyük bir kahramanlık gösterdiler. Aynı zamanda bugün Çanakkale Köprüsü’nün temeli atıldı. Bu tarihi köprü Türkiye’nin ne kadar büyük ve merkezi bir yer olduğunu gösterecek. Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin nasıl kalkındığını ve ne aşamaya geldiğini bizlere gösteriyor. Türkiye her gün gelişiyor, kalkınma hiç durmuyor. Her geldiğimizde farklı, yeni şeyler görüyoruz” diye konuştu.

Suudi Arabistan’da görev yapan bir diğer gazeteci Abdullah Alattas ise “Çanakkale Köprüsü tarihi bir projedir. Ayrıca İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Turizm açısından bize daha fazla yerler açacaktır. Biz Arap Dünyası olarak Türkiye’nin Avrupa’da yaşadığı son sıkıntıları avantaj olarak görüyoruz. Bu bize Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bugünkü nazik davetten şeref duyduk” dedi.

İstanbul’da Arapça bir gazete çıkaran Ahmet Bamunef, Türkiye’nin çevresinde büyük bir ülke olduğunu dile getirerek, “Bu yüzden düşmanları da artıyor. İnşallah kısa zamanda sıkıntılar bitecek. 18 Mart Türklerin cesaret ve zafer günüdür” ifadelerini kullandı.

20 kişilik heyet, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin törenlerini izledi.
Kaynak: iha